Main Content

Zatvárali pred ním bránu a vraveli, aby sa na to vykašľal. Lotyšský cyklista sa postaral o inšpiratívny príbeh

štvrtok, 12. apríl 2018 10:48 | Autor: Martin Gregor

Preteky Paríž-Roubaix toho so sebou priniesli viac než dosť.

Veľkú slovenskú radosť vďaka víťazstvu Petra Sagana, obrovskú tragédiu v podobe úmrtia mladého cyklistu Michaela Goolaertsa (zomrel pravdepodobne na zástavu srdca v dôsledku pádu), ale aj jeden inšpiratívny príbeh, o ktorý sa postaral lotyšský pretekár Evaldas Šiškevičius.

Ten sa napriek diskvalifikácií a faktu, že preteky sa už dávno skončili, vzoprel a rozhodol sa ich dokončiť. Jazdec tímu DMP bol viackrát vyzvaný, aby to radšej zabalil, no on pokračoval ďalej a to napriek faktu, že bol od cieľa v momente, kedy Peter Sagan oslavoval svoj veľký triumf, vzdialený ešte zhruba hodinu. 

Šiškevičiovi boli naklonené zrejme aj hviezdy, lebo 18 kilometrov pred cieľom dostal defekt, no práve v tom momente sa objavilo pokazené tímové auto, vďaka čomu si mohol vymeniť koleso. Keď už došiel k velodrómu, takmer sa nedostal dnu, pretože organizátori už začali zatvárať vstupnú bránu. Našťastie ho pustili a on si tak mohol vychutnať jazdenie po ovále. V tom momente na štadióne už neboli žiadni diváci, ak nerátame tých vo VIP sektoroch. 

Krásny príklad toho, že v živote sa netreba nikdy vzdávať a treba dokončiť to, o čom snívate a to bez ohľadu na to, čo vám vravia ostatní.