Main Content

V Pittsburghu panuje po prvom zápase veľká spokojnosť: Prvotriedny výkon!

štvrtok, 12. apríl 2018 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Pittsburgh v prvom zápase konferenčného štvrťfinále porazil Philadelphiu Flyers na svojom ľade vysoko 7:0 a získal vedenie v sérii.

Pittsburgh Penguins do play-off NHL vstúpil vo veľkom štýle. Víťaz posledných dvoch ročníkov dokázal, že to so zlatým hetrikom myslí vážne a v prvom zápase série s Philadelphiou Flyers zvíťazil na svojom ľade vysoko 7:0. 

Samotný kapitán pensylvánskeho mužstva Sidney Crosby skóroval v zápase trikrát. Perfektný výkon predviedli aj Evgeni Malkin či Jake Guentzel. Netreba zabúdať ani na čisté konto gólmana Matta Murrayho.

„Je tu veľa chlapcov, ktorí chcú byť pri puku prví, používajú svoju rýchlosť. Veľa chalanov predviedlo prvotriedny výkon a výsledok sa dostavil,“ prehlásil center Derick Brassard.

Spokojný po prvom triumfe v sérii bol aj obranca Kris Letang. „Príliš veľa sme im toho nedovolili. Nemali žiadne nebezpečné strely, naopak, naše protiútoky boli výborné a boli sme schopní ich premeniť.“

Kouč Mike Sullivan zas chválil nielen útok, ale obranu. „Zapálenie v útoku treba pochváliť minimálne tak ako to v obrane.“

„Každá časť nášho výkonu bola dôležitá. Či už góly, zblokované strely alebo zákroky. Získali sme momentum, ale je to len prvý zápas. Vždy je čo zlepšovať,“ pragmaticky zakončil kanadský útočník Sidney Crosby.