Main Content

Pánik na MS asi nepôjde, zle to vyzerá aj s ďalšími posilami z NHL!

pondelok, 9. apríl 2018 09:56 | Autor: Martin Gregor

Richard Pánik, Miroslav Šatan
Richard Pánik, Miroslav Šatan | zdroj: TASR

So štatútom najproduktívnejšieho Slováka v NHL mal byť na majstrovstvách sveta našou najväčšou hviezdou. Podľa najnovších správ to však vyzerá tak, že Richard Pánik Slovensko na MS v Dánsku neposilní.

Pánik má za sebou zvláštnu sezónu. V jej úvode nadviazal na vydarený minulý ročník a všetko nasvedčovalo tomu, že mieri za štatútom hviezdy Chicaga Blackhawks. Potom však prišlo herné trápenie, ktoré vyústilo až v jeho výmenu do Arizony.  Ani vo farbách Coyotes to však martinskému rodákovi dlho nešlo. Teda až na záver sezóny, kedy si v posledných 11 zápasoch pripísal na konto skvelých 11 kanadských bodov. Celkovo 35 bodov mu napokon stačilo na to, aby ovládol kanadské bodovanie Slovákov v NHL pred Tomášom Tatarom.

Na Slovensku sme sa tešili z výbornej formy Pánika s nádejou, že by mohol v týchto výkonoch pokračovať v drese národného tímu na MS v Dánsku. Vyzerá to však zatiaľ tak, že 27-ročného útočníka Arizony v Dánsku neuvidíme. Dôvodom je, že sa mu má koncom apríla narodiť dieťa a chce byť v blízkosti rodiny.

Ďalším menom, ktoré na MS určite neuvidíme je Marek Hrivík. Útočník, ktorý sa už roky snaží presadiť v NHL, túto sezónu márne bojoval o výraznejšiu príležitosť v drese Calgary Flames. Napokon väčšinu sezóny odohral v AHL, kde ho však zastavil otras mozgu, pre ktorý je jeho účasť na MS vylúčená.

Už dlhšiu dobu je isté, že na MS neuvidíme ani Mariána Gáboríka, ktorý sa podrobil operácií. Spoliehali sme sa však na účasť Andreja Sekeru, no aj ten sa v závere sezóny zranil. Hoci nemá ísť o nič vážne, je málo pravdepodobné, že by mu Edmonton po tomto ročníku, v ktorom viac maródoval než hral, dovolil účasť na majstrovstvách sveta.

Úplne optimisticky to nevyzerá ani s účasťou Tomáša Jurča. Ten tvrdí, že by na šampionát rád išiel, no nemá zmluvu na novú sezónu, čo vo väčšine predchádzajúcich prípadov napokon znamenalo, že hráč radšej účasť odmietol, akoby mal riskovať zranenie, ktoré môže negatívne ovplyvniť celú jeho kariéru.

Účasť na MS nevylúčil zatiaľ Jaroslav Halák, ktorý má veľmi dobré vzťahy s Miroslavom Šatanom. Halák redakcii šport.sk odkázal, že v najbližších dňoch bude so Šatanom telefonovať a potom sa rozhodne.

Nuž, ani tento rok to napokon nevyzerá s posilami z NHL dobre. Či sa zopakuje scenár z MS 2017, na ktorých sme nemali ani jedného “profíka” ukážu až najbližšie dni. V play-off ešte máme Tatara, Cháru, Budaja a Marka Daňa, ktorí by teoreticky v prípade vypadnutia v 1. kole, mohli prísť.