Main Content

Možný návrat Jaromíra Jágra do NHL? Nie je to vylúčené

nedeľa, 8. apríl 2018 10:03 | Autor: Jakub Vaverka

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Jaromírovi Jágrovi táto sezóna v NHL nevyšla podľa predstáv a svoje pôsobenie v kanadskom Calgary ukončil predčasne. Česká legenda by sa ale do zámorskej ligy rada vrátila. 

Legendárny český útočník Jaromír Jágr v rozhovore pre The New York Times prehovoril o svojej neutíchajúcej chuti do hokeja v zámorskej NHL. „Bol by som radšej, keby som tam ešte hrával, ale na druhej strane, nevadí mi byť tam, kde som,“ prehovoril veterán hrajúci za Kladno.

46-ročný Čech v 22 zápasoch za Calgary Flames nazbieral len sedem bodov a následne sa vrátil do Európy. Aktuálne hráva za Kladno, za prvoligový český klub, ktorého je vlastníkom. „Dostal som šancu, nepredviedol som to najlepšie, čo viem a zranil som sa,“ hodnotí  Jágr svoju krátku anabázu v organizácii Flames.

Jágr sa v lete stane nechráneným voľným hráčom a bude môcť prestúpiť kamkoľvek. Muž, ktorý je druhým najproduktívnejším hráčom histórie NHL, s hokejom končiť ešte ani zďaleka nechce. „Momentálne trénujme individuálne, chcem byť stopercentne fit a uvidíme, čo sa stane.“

„Nechcem s hokejom ešte končiť, rád by som si tam ešte zahral. Mojím plánom je sa dať do fyzickej pohody a následne uvidíme, čo budúcnosť prinesie,“ zakončila česká hokejová ikona, ktorá bola draftovaná do NHL v roku 1990 Pittsburghom Penguins.