Main Content

Kanadský brankár Luongo blízko jubilea: Môže sa zaradiť medzi legendy NHL!

štvrtok, 5. apríl 2018 10:05 | Autor: Jakub Vaverka

Roberto Luongo
Roberto Luongo | zdroj: TASR

V súčasnej NHL je len málo hokejistov, ktorí toho zažili toľko ako Roberto Luongo. Veterán v bráne Floridy sa môže opäť viac priblížiť hokejovej nesmrteľnosti. 

Oficiálny ligový portál NHL.com informuje, že dlhoročný kanadský reprezentant Roberto Luongo môže dnes v noci pokoriť ďalší veľký kariérny míľnik. Aby sa mu to podarilo, stačí, keď nastúpi medzi troma žrďami Floridy v nočnom zápase proti Bostonu.

Luongo má totiž k dnešnému dňu na svojom konte presne 999 odchytaných zápasov v zámorskej profi lige, ak teda nastúpi aj proti Medveďom, pokorí tisícku. „Luongo sa stane iba tretím brankárom v histórii, ktorému sa to podarí,“ píše nhl.com.

„Zvyšnými dvoma gólmanmi, ktorí odchytali viac ako tisíc zápasov sú Martn Brodeur (1266 stretnutí) a Patrick Roy (1029),“ píše sa v oficiálnom znení článku. Luongo má momentálne 39 rokov a skloňuje sa aj koniec jeho kariéry, ale samotný gólman na ukončenie profesionálnej činnosti nemyslí.

Nočné stretnutie môže byť pre Kanaďana tretím odchytaným zápasom za štyri dni. Naposledy Luongo predviedol 45 zákrokov proti Nashvillu Predators. Panteri vyhrali 2:1 a krátko pred koncom základnej časti sú stále v hre o miestenku do play-off.