Main Content

Liverpool to na Manchester City vie: Potvrdzuje to táto štatistika

štvrtok, 5. apríl 2018 09:54 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: YouTube

Futbalisti Liverpoolu poľahky zdolali v prvom štvrťfinále Ligy majstrov Manchester City a urobili veľký krok k postupu do semifinále súťaže. The Reds to na City vedia, potvrdzuje to aj história. 

Liverpoolske FC včera predviedlo jeden z najlepších výkonov za posledné mesiace a lídra anglickej Premier League Manchester City v prvom štvrťfinále Ligy majstrov zmietlo rozdielom triedy 3:0. Góly Mohameda Salaha, Alexa-Oxladea Chamberlaina a Sadia Maného posunuli Červených jednou nohou do semifinále.

Manchester City podľa médií pripomínal svoju verziu spred roku 2008, kedy celok kúpili arabskí investori. Družina Pepa Guardiolu bola zaskočená a bez duše. Pohľad do histórie ale potvrdzuje, že Sky Blues sa proti LFC nedarí, ešte k tomu, keď sa zápasy hrajú na bájnom Anfield Road.

Portál 90min.com prišiel so štatistikou, ktorá dokonalo vykresľuje, akí neúspešní Modrí sú v zápasoch v meste The Beatles. „Od roku 1982 odohral Manchester City na Anfield Road dovedna 32 súťažných zápasov. Hráči Citizens vyhrali iba v jednom prípade.“

Liverpool dokázal, že to na Guardiolovu družinu skutočne vie. V tejto sezóne LFC porazilo City nielen v Lige majstrov, ale taktiež v rámci Premier League. Ten zápas sa hral opäť na Anfield Road a Červení v ňom vyhrali hokejovo 4:3. Liverpool je zároveň jediný klub, ktorý v tejto sezóne strelil City 3 a viac gólov. Podarilo sa mu to už dvakrát.