Main Content

PL FOCUS 26: TOP DERBY VÍKEND

utorok, 3. apríl 2018 13:39 | Autor: Martin Gregor

Dele Alli
Dele Alli | zdroj: TASR

Dele Alli ukončil 28 rokov trvajúcu mágiu a Spurs konečne dobyli Stamford Bridge. Londýnske derby potešilo i zarmútilo zároveň.

Matematika je neúprosná, takže aktuálny majster bude pravdepodobne chýbať medzi futbalovou smotánkou v Lige majstrov. Pre Conteho konečná, pre Abramoviča potupa, pre Londýn stav pohotovosti, lebo Tottenham bude najlepším klubom hlavného mesta.

Burnley sa vezie na pozitívnej vlne. Jeho výkony i bodový zisk a umiestnenie v Top 10 je jedným z najväčších prekvapení sezóny, takže prevláda názor, že manažérom sezóny by mal byť namiesto Guardiolu práve Dyche.

Kto vyprevadí „Baggies“ do Sky Bet Championship sa ešte nevie, ale do záchranárskych prác je namočených až osem klubov. Pokoj zavládol v Newcastli aj príchodom Dúbravku, ktorý si spoľahlivými výkonmi pýta trvalý prestup. Ďaľšie čisté konto mu dodáva sebavedome, takže Benitez i Kozák vedia, že post brankárskej jednotky majú vyriešený.

32. kolo bude v znamení derby súbojov, ale tie najsledovanejšie sa odohrajú v sobotu. Mesto Beatles sa rozdelí na modrú a červenú armádu fanúšikov, ale oba tímy sú v opačnom rozpoložení. Toffees bez formy a po prehre s Citizens a The Reds na víťaznej vlne a po úvodnom dueli s rovnakým súperom, ale na scéne Ligy majstrov. Ako to dopadne uvidíte od 13:00 na DIGI Sport 1.

Majstrovský marš sa očakáva na Etihad Stadium. Scenár tejto sezóny písal možno Shakespeare, takže nás čaká extrémne veľa vášní, lásky i zrady. Bude katom oslavnej párty Mourinho? Zasadí finálny direkt úhlavnému sokovi Guardiola? Nenechajte si ujsť bitku o Manchester a sledujte veľký zápas týždňa naživo: Manchester City – Manchester United od 18:00 na DIGI Sport 1!

Anglická Premier League vrcholí, buďte s nami pri tom každý týždeň!

ZÁKROKY 32. KOLA

Počas veľkonočného víkendu nebola núdza ani o super zákroky elitných brankárov PL. Už tradične hviezdil manchesterský De Gea, ktorého nezaskočil ani mladý Tammy Abraham zo Swansea. Willy Caballero robil čo bolo v jeho silách, ale na disponovaných hráčov Tottenhamu to nestačilo. A Loris Karius podržal Liverpoolčanov v ťažkom zápase proti Crystal Palace.

GÓLY 32. KOLA

S parádnymi zásahmi sa na tento víkend roztrhlo vrece. Veľké veci si dovolili futbalisti Tottenhamu na Stamford Bridge a Dele Alli ideálnym spôsobom oslávil svoj 100. zápas v PL. Zahanbiť sa nenechal ani Leroy Sané, Marko Arnautovič, či Alexis Sanchez. A svoj životný gól zrejme strelil útočník FC Burnley Ashley Barnes.

MOMENT 32. KOLA

Najdôležitejší výsledok z pohľadu boja o Ligu majstrov sa zrodil na Stamford Bridge. Tottenham prepísal históriu, veď na tomto štadióne v ére PL ešte nikdy nezvíťazil. Prvý triumf od februára 1990 zariadili ukážkovými gólmi Christian Eriksen a Dele Alli.

HRÁČ 32. KOLA

Kandidátov na honor hráč kola je naozaj veľa. Mohamed Salah opäť potvrdil svoju streleckú formu a pochoval nádeje Crystal Palace. Egypťan má na konte už 29 ligových zásahov a je zrejme, že hviezdny útočník Liverpoolu prepíše v tejto sezóne historické tabuľky najvyššej anglickej súťaže.

SUMÁR 32. KOLA

32. kolo prinieslo okrem dôležitých bojov o prvú štvorku aj kľúčové súboje o záchranu. Spomedzi tímov, ktoré bojujú o prežitie, najviac zažiarili futbalisti West Hamu, ktorí prevalcovali Southampton. A už tretiu nulu v PL dokázal vychytať slovenský reprezentačný gólman Martin Dúbravka. Jeho straky si poradili vo vypätom zápase s Huddersfieldom a záchrana sa im ešte väčšmi priblížila.