Main Content

Čo povedal Messi spoluhráčom v šatni po debakli od Španielska?

piatok, 30. marec 2018 13:28 | Autor: Timotej Gašper

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Argentína bez Lea Messiho potupne podľahla španielskemu výberu. Čo však povedal kapitán svojim spoluhráčom v šatni po zápase?

Výsledok 1:6, kritika z každej strany a hlasy o nepripravenosti pred Majstrovstvami sveta v Rusku. Pre argentínsku reprezentáciu nie sú posledné dni vôbec pozitívne, no Messiho odkaz spoluhráčom po zápase je dôkazom toho, že v každom temne sa nachádza kus svetla.

Hviezdny Lionel Messi sa z tribúny prizeral debaklu svojho národa od Španielov a po poslednom góle odišiel do útrob štadiónu. Namieril si to však priamo do šatne, kde si počkal na svojich reprezentačných kolegov, ktorým jasne a motivovane povedal: „Počúvajte, prenesieme sa cez to spoločne! Ako jeden celok a národ!“

Krátke, no silné slová vniesli reprezentantom „Albicelestes“ aspoň kúsok nádeje na nové začiatky, ktoré prídu už onedlho na MS v Rusku. V jednom z pozápasových rozhovorov sa jeden nemenovaný hráč z kádru Argentíny vyjadril: „Čo nám Leo povedal, bolo veľmi dobré. Úprimne? Presne niečo také sme potrebovali.“

Argentínsky výber sa musí otriasť z nepodarenej prípravy a podať čo najlepší výkon v prvom zápase skupiny MS proti Islandu, ktorý je na programe 16.júna.