Main Content

Lazio sa stalo obeťou hackerov. Zaplatilo im 2 milióny eur!

štvrtok, 29. marec 2018 09:19 | Autor: Martin Gregor

De Vrij a hackeri
De Vrij a hackeri | zdroj: Instagtam, Pixabay.com

Vedenie Lazia Rím sa stalo obeťou podvodného emailu, v dôsledku ktorého zaplatilo na účet hackerov 2 milióny eur.

Talianske novinky Il Tempo v stredu informovali, že hackeri, ktorí poznali detaily o prestupovej dohode medzi Laziom Feyenoordom v súvislosti s transferom Stefana De Vrija z roku 2014, poslali talianskemu klubu email, v ktorom žiadali vyplatenie zvyšnej dlžnej čiastky na ich IBAN účet. Lazio zjavne považovalo tento email za dôveryhodný a platbu vykonalo.

Na to, že išlo o podvod sa prišlo až vtedy, keď sa Feyenoord začal dožadovať svojich peňazí, ktoré mu doteraz neprišli.

Il Tempo informuje, že prokurátor, ktorý sa venuje tomuto prípadu, vyhľadal peniaze na holandskom bankovom účte, ktorý však nepatrí Feyenoordu.

26-ročný Stefan de Vrij prestúpil do Lazia v roku 2014 po vydarených majstrovstvách sveta v Brazílií, na ktorých skončilo Holandsko na treťom mieste. Taliansky klub za služby perspektívneho stopéra zaplatil 7,7 milióna eur.

Po tejto sezóne však De Vrij z Lazia odchádza, nakoľko mu končí zmluva a na novej sa s “Le Aquile“ nedohodol. Jeho aktuálna trhová hodnota sa pritom odhaduje až na približne 40 miliónov eur.  

Z pohľadu Lazia tak rozhodne nemožno hovoriť o vydarenom nákupe. 2 milióny eur zaplatené na účet podvodníkov plus skutočnosť, že hráč s vysokou trhovou hodnotou odíde z Lazia úplne zadarmo, to nie je práve to, čo by si predstavoval manažment hocijakého futbalového klubu.

Čo sa týka budúcnosti De Vrija, spomínajú sa najmä AC Miláno, Juventus Turín a oba veľkokluby z Manchestru.