Main Content

Slovan pozná verdikt KHL ohľadom svojej budúcnosti v tejto súťaži

streda, 28. marec 2018 12:55 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Bratislava 28. marca (TASR) - Rada riaditeľov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) rozhodla v stredu o vylúčení Lady Togliatti a Jugry Chanty-Mansijsk z nadnárodnej súťaže. V sezóne 2018/2019 tak bude v KHL pôsobiť 25 klubov vrátane bratislavského Slovana. Informoval o tom portál sport-express.ru.

Rada riaditeľov zverejnila svoj verdikt po svojom stredajšom zasadnutí. O vylúčení Lady a Jugry rozhodla na základe dlhodobého ratingu, ktorý posudzuje komplexnú schopnosť klubov pôsobiť v lige. Rebríček zahŕňa športové i ekonomické ukazovatele. Lada a Jugra obsadili v tejto sezóne v základnej časti posledné dve priečky v tabuľke Východnej konferencie a boli na chvoste aj v dlhodobom trojročnom rebríčku. Vlani na základe tohto ratingu a vyhodnotenia ôsmich kritérií opustil KHL tím Metallurg Novokuzneck, ktorý sa presunul do nižšej ruskej súťaže VHL. "Game over. Ďakujeme všetkým, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť klubu a ktorí nás podporovali," uviedlo vedenie Jugry na oficiálnom twitterovom konte.

Vo zverejnenom rebríčku obsadil Slovan Bratislava 21. miesto, s dostatočným odstupom od tzv. zóny risku. Pred sezónou 2017/2018 patrila slovenskému účastníkovi ešte 19. priečka. V bezprostrednom ohrození sa nachádzali okrem Jugry a Lady aj Amur Chabarovsk, Červená hviezda Kchun-lun a Severstaľ Čerepovec. Dva z týchto tímov - Amur a Severstaľ - si v tejto sezóne výrazne polepšili účasťou v 1. kole play off.

Vedenie KHL ďalej informovalo, že ročník 2018/2019 odštartuje v sobotu 1. septembra. Záväzný kalendár s rozpisom základnej časti zverejní minimálne tri mesiace pred začiatkom sezóny. V novom ročníku by sa mal takisto zvýšiť počet zápasov, každý tím by mal odohrať minimálne 60 stretnutí v základnej časti.

Dlhodobý rating klubov KHL (Zdroj: Twitter KHL):

1. SKA Petrohrad, 2. Jokerit Helsinki, 3. CSKA Moskva, ..., 19. Amur Chabarovsk, 20. Viťaz Podoľsk, 21. SLOVAN BRATISLAVA, 22. Červená hviezda Kchun-lun, 23. Admiral Vladivostok, 24. Dinamo Riga, 25. Severstaľ Čerepovec, 26. Lada Togliatti, 27. Jugra Chanty-Mansijsk