Main Content

Ramsay o posilách z NHL: Naznačil kto nepríde a kto je v hre

utorok, 27. marec 2018 12:03 | Autor: Martin Gregor

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Druhý tohtoročný hokejový vrchol sezóny sa blíži. Na majstrovstvách sveta v Dánsku by mohol výber vedený trénerom Craigom Ramsaym počítať aj s viacerými hráčmi zo zámoria.

Tradičná otázka pred štartom majstrovstiev sveta znie, koľko hráčov z NHL posilní našu reprezentáciu. Kým pred vyše dekádou ich bolo v NHL svojho času až 38 a my sme mohli polemizovať nad tým, či z “profíkov” postavíme kompletné dve alebo tri útoky, v posledných rokoch je každá jedna posila zo zámoria mimoriadne vítaná.

K možnému príchodu posíl z NHL sa v rozhovore pre portál sport.sk vyjadril tréner národného tímu Craig Ramsay: ,,Jeden povedal už dopredu, že je unavený a potrebuje dovolenku. Vieme, že do play-off sa nedostanú Richard Pánik, Tomáš Jurčo, Andrej Sekera či Jaroslav Halák. Uvidíme, ako sa rozhodnú. Napríklad Sekera má za sebou ťažkú sezónu, počas ktorej ho prenasledovali zranenia.“

Čo sa týka Andreja Sekeru ten nedávno naznačil, že ak bude zdravý, reprezentáciu neodmietne. Z vyjadrenia Ramsayho sa tiež dá dedukovať, že účasť odmietol Marián Gáborík, nakoľko ho medzi hráčmi, ktorých vymenoval, nespomenul.

Realizačný tím však poškuľuje aj po možnosti posilnenia mužstva o hráčov z AHL. ,,Veľmi dobrú sezónu má obranca Erik Černák, ale je v silnom tíme a okrem toho patrí Tampe Bay, ktorá má ambície získať Stanleyho pohár. Takisto sa nám pozdáva na farme Ottawy pôsobiaci Christián Jaroš, ktorého až tak dobre ešte nepoznám,” prezradil kanadský kormidelník.

Ramsay v rozhovore tiež naznačil, že šancu v príprave by mohli dostať aj viacerí mladíci z dvadsiatky – napríklad obranca Martin Bodák. Čo sa týka brankárskej pozície nevylučuje ani ďalšiu nomináciu tradičnej opory Jána Laca. Už teraz je jasné, že nebude môcť počítať so službami Júliusa Hudáčka a Branislava Konráda.

Ramsay tiež plánuje dať v príprave príležitosť hráčom Slovana, no isté je, že na MS neuvidíme Viedenského (operácia) a Meszároša (ukončenie reprezentačnej kariéry).