Main Content

Agent Paula Pogbu tvrdí, že Manchester ho získal za veľmi lacno

pondelok, 26. marec 2018 09:13 | Autor: Timotej Gašper

Pogba
Pogba | zdroj: TASR

Kontroverzný a svetoznámy hráčsky agent, Mino Raiola, sa prednedávnom vyjadril, že Manchester United mal pri kúpe jeho klienta šťastie, keďže ho získal za preňho zanedbateľnú čiastku.

Pred letom 2016 sa o služby francúzskej hviezdy zaujímal každý európsky veľkoklub a bolo nad slnko jasné, že keď naozaj príde k jeho odchodu z Juventusu, bude sa jednať o astronomickú čiastku. Napokon tuhý prestupový boj vyhral Manchester United, teda klub, ktorý ešte v minulosti pustil neznámeho Pogbu zadarmo do Talianska.

Hviezdny stredopoliar si tak prišiel na Old Trafford napraviť reputáciu, no United za jeho služby museli zaplatiť 105 miliónov eur. Aktuálne je záložník v kádri Joseho Mourinha druhú sezónu, v ktorej však príma viac kritiky ako chvály, no jeho agent napriek tomu neváhal vysloviť názor, po ktorom sa každý chytá za hlavu.

„Kým sa dvíhajú ceny za televízne práva, mali by sa dvíhať ceny hráčov. Ja netlačím prestupové čiastky nasilu hore, ale pozrite sa na Paulov prestup. United zaplatili 105 miliónov eur, no podľa mňa mali zaplatiť 200 miliónov.“

Kontroverzný taliansko-holandský agent je známy svojou povahou a vyjadreniami, no v tomto rozhovore to podľa slov britských médií prehnal.

„Pogba bol v luxusnej situácií. Juventus nebol ochotný zaplatiť za jeho služby a tak sme si mohli vyberať. Pokojne mohol odísť do Realu Madrid za 200 miliónov, no išiel do United, ktorí tak ušetrili 100 miliónov eur,“ dokončil Raiola pre holandský plátok Quote.