Main Content

Inter bude požadovať za Škriniara astronomickú čiastku

piatok, 23. marec 2018 12:41 | Autor: Martin Gregor

Koláž Milan Škriniar
Koláž Milan Škriniar | zdroj: TASR

Milan Škriniar si skvelými výkonmi v tejto sezóne Serie A získal renomé jedného z najlepších obrancov celej talianskej ligy. Vzhľadom na to, že má stále len 23 rokov je taktiež veľmi žiadaným artiklom na prestupovom trhu.

Špekulácie okolo Škriniara neutíchajú ani po konci zimného prestupového obdobia a pravdepodobné je, že blížiacim sa letom budú ešte gradovať. Počas zimy prišla do Interu za rodáka zo Žiaru nad Hronom dokonca ponuka v hodnote 65 miliónov eur, no Inter ju okamžite odmietol.

Portál Calcio Mercato teraz informuje, že medzitým Nerazzurri stanovili za Škriniara akúsi „virtuálnu” cenu, ktorá predstavuje 80 miliónov eur. Inak povedané, ak sa nenájde záujemca, ktorý by bol ochotný za slovenského reprezentanta zaplatiť túto závratnú čiastku, jeho odchod z Milána je veľmi nepravdepodobný.

Škriniarovu budúcnosť v Interi pravdepodobne ovplyvní aj to, či modro-čierni postúpia do Ligy majstrov. Zatiaľ by sa im tento cieľ mohol splniť, keďže v tabuľke talianskej ligy sú štvrtí. Čaká ich však ešte náročný boj, nakoľko piate Lazio má len o bod menej a šieste AC Miláno je s 5-bodovým mankom tiež stále v hre. Ak Inter postúpi do Champions League, je pravdepodobné, že sa bude snažiť udržať v tíme svojich kľúčových hráčov, medzi ktorých Škriniar určite patrí. Ak by im sen o Lige majstrov nevyšiel, klubu by sa astronomická suma za nášho reprezentanta odmietala veľmi ťažko.

Podľa Calcio Mercato sa o Škriniara počas leta určite budú zaujímať Barcelona, Manchester United, či Arsenal. V spojitosti s jeho menom sa spomínali v posledných mesiacoch aj Real Madrid, Altético Madrid či Chelsea. Samotný Škriniar síce zatiaľ tvrdí, že je v Interi šťastný, no prípadná ponuka od klubov ako Barcelona či Real Madrid by sa odmietala len veľmi ťažko.