Main Content

Banská Bystrica má postupový mečbal, Košice doma padli

štvrtok, 22. marec 2018 20:59 | Autor: TASR

hokejisti HC'05 Banská Bystrica
hokejisti HC'05 Banská Bystrica | zdroj: TASR

Košice 22. marca (TASR) - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v 4. zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipsport Ligy nad HC Košice 3:0 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú už 3:1.

Prvú možnosť spečatiť postup do semifinále budú mať v sobotu 24. marca, keď je na ich domovskom štadióne na programe piaty zápas.

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 20. Delisle, 23. Hrnka (Ďatelinka), 60. Bubela (Hrnka). Rozhodovali: Baluška, Štefik - Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 3:7 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 5746 divákov.

/stav série: 1:3/

HC Košice: Habal - Čížek, Šedivý, Kessel, Dudáš, Koch, Pulli, Michalčin - Miklík, Pacan, Nagy - Spilar, Suja, Šoltés - Kafka, Klíma, Hovorka - Hričina, Petráš, Koyš - Vrábeľ

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš - Ďatelinka, Kubka, Mihálik, Pretnar, Gélinas, Delisle, Brejčák - Hrnka, Bortňák, Brittain - Bartánus, Bubela, Hohmann - Asselin, Faille, Skalický - Kabáč, Češík, Gabor - Tamáši

Rovnako ako v predošlých zápasoch, aj tentoraz sa duel začal vo vysokom tempe z oboch strán. Tímy si dávali pozor na defenzívne chyby, ale napriek tomu priniesli už úvodné minúty niekoľko zaujímavých situácií. Šance Asselina i Koyša však zostali nevyužité. Hostia boli v prvej časti aktívnejší, ale ich miernu prevahu gólovo neprejavil Bubela v 15. minúte, keď v sľubnej pozícii netrafil bránku. Keď sa už zdalo, že sa prvá tretina skončí bez gólov, udreli hostia. Tí v 20. minúte zovreli súpera v útočnom pásme, obranca Delisle tesne, ale predsa zachytil puk ešte v útočnej tretine a brankár Habal nestihol zareagovať na jeho pokus - 0:1.

Druhá časť sa začala rovnako, ako sa skončila prvá - gólom Banskobystričanov. Obranca Ďatelinka z vlastnej polovice ihriska nahodil puk do útočného pásma a z nečakaného odrazu od mantinelu ťažil nekrytý Hrnka - 0:2. Hostí tento gól upokojil, naopak domáci na niekoľko minút stratili hernú pohodu. V polovici druhej časti si síce Košičania vytvorili tlak a brankár Lukáš musel riešiť viacero nebezpečných situácií, ale odolal.

Úvod tretej časti herne patril Košičanom, na ktorých bola viditeľná snaha o kontaktný gól. V 42. minúte Nagy nezasunul puk za Lukáša, no hostia ho zastavili iba za cenu faulu. Ani v následnej presilovke sa však domácim nepodarilo znížiť. Väčšia časť tretej tretiny bola v znamení košickej snahy o kontaktný gól, ale obrana hostí im veľa nedovolila a zvládla aj viacero oslabení. Košičania v závere skúsili aj hru bez brankára, počas ktorej Bubela stanovil na konečných 0:3.