Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – SAE

štvrtok, 22. marec 2018 14:13 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbaloví reprezentanti
Slovenskí futbaloví reprezentanti | zdroj: TASR

V prvom tohtoročnom zápase porazili Slováci Spojené arabské emiráty 2:1 a postúpili do finále Kráľovského pohára. Ako si počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6) – Veľa brankárskej roboty nemal, preto mohol ťažko vyniknúť, ale v prípade čítania hry vynikol, teda až na úplne poslednú situáciu, keď Khalil našťastie netrafil našu bránu. Výkopy až na jeden boli v poriadku. Za gól nemohol, ale brankára nikdy nemôže tešiť, keď z jednej poriadnej strely v zápase inkasuje.

Peter Pekarík (6,5) – Prvý center do pokutového územia predviedol až v 37. minúte, čo veľa naznačuje, ale následne sa v záverečnej desaťminútovke prvého dejstva rozbehol, čo vyvrcholilo asistenciou na víťazný gól. Prsty mal aj v prvom našom góle. V obrane obstál, súper cez jeho stranu nehrozil.

Milan Škriniar (5,5) – V prvom polčase podcenil hĺbkovú prihrávku za obranu. Mal šťastie, že Khalil nie je útočník svetového formátu, inak sme mohli prehrávať. No neskôr pri góle ho mal lepšie zachytiť, keďže práve od Škriniara bežal za chrbát Škrtela. Tiež urobil chybičku pri malej domov, čím súperovi daroval roh a následne aj šancu. Ukázal aj svoje dobré veci, ale už hral aj lepšie.

Martin Škrtel (6) – Prvú hodinu hral výborne, prakticky bezchybne a súperove útoky sa na ňom odrážali. Lenže po hodine hry nechal Khalila nestráženého hlavičkovať, čím akoby naznačil, čo bude nasledovať. V záverečnej tretine duelu už nebol taký presvedčivý, čo sa ukázalo aj pri inkasovanom góle.

Tomáš Hubočan (4) – Smerom dopredu vyprodukoval jedinú povšimnutiahodnú vec, keď hneď v úvode nebezpečne strieľal z diaľky tesne nad. Čo ale viac zarazilo, mal problémy v defenzíve. Jeho nedôraz vyústil v šancu pre Abbasa po rohovom kope, pričom mal aj ďalšie menšie zaváhania. Aj preto išiel právom dole.

Stanislav Lobotka (5,5) – Treba ho hodnotiť z dvoch pohľadov, smerom do ofenzívy to bolo ako-tak v poriadku, hoci viac rýchlych lôpt dopredu by tiež nezaškodilo... Napr. aj takých, keď skvelým pasom z polovice ihriska poslal v úvode do šance Maka. Toho obslúžil aj na konci prvého polčasu, keď dobre vyviezol loptu. Lenže smerom dozadu nehral Lobotka ideálne. Nechával často príliš veľkú medzeru pred stopérmi, až to súper raz využil, pričom prihrávka prišla od hráča, ktorému nechal potrebný priestor práve Lobotka.

Patrik Hrošovský (6) – V prvom polčase sa najviac zviditeľnil pri dvoch nábehoch na pravé krídlo. Z úvodného ešte nič nebolo, ale druhý priniesol náš presný zásah, pri ktorom si pripísal asistenciu. Snažil sa hrať konštruktívne smerom dopredu, no chcelo to ešte niečo navyše. Rovnako ako Lobotka nezatváral dobre priestor pred stopérmi.

Róbert Mak (5) – Dostal sa do našej prvej šance, lenže prestrelil. Na konci prvého polčasu predviedol skvelú individuálnu akciu proti trom súperovým hráčom, ale bez úspechu, podobne, ako pri ďalších akciách. Snaha sa mu uprieť nedá, no toto nebol jeho zápas.

Ondrej Duda (5,5) – Dlhšie sa hľadal, takúto hluchú pasáž, resp. pasáže, si pri nahrádzaní Hamšíka proti lepšiemu súperovi nebude môcť dovoliť. Ale hlavne v závere prvého dejstva ukázal svoje prednosti v medzihre. Jeho kolmica na Pekaríka bola základom nášho víťazného gólu. Po zmene strán ukázal ešte krajšiu, ale Mihalík ju nevyužil.

Albert Rusnák (6,5) – Nebol až taký presvedčivý v hre jeden na jedného, ako by sme potrebovali, ale bol to jeho presun na pravé krídlo, ktorý nám „vyhral“ zápas. Vtedy totiž do seba akoby všetko zapadlo (ofenzívny obranca + šikovní stredopoliari). Otvoril skóre, keď využil zlé postavenie brankára, čím si otvoril aj strelecký účet v národnom drese.

Michal Ďuriš (6,5) – Keď útočník strelí gól, vždy si svoju prácu urobí. Lenže určite by nezaškodilo, ak by Ďuriš ešte viac pomohol spoluhráčom naokolo narážačkami, podržaním lopty a ďalšími podobnými prácami hrotového hráča.

Jaroslav Mihalík (5,5) – Hneď po svojom príchode si dobre nabehol na Dudovu kolmicu, lenže v takej veľkej šanci musí predviesť lepšie zakončenie. Ukázal dobré veci, ale nie vždy volil ideálne riešenia. Viackrát si mohol trúfnuť jeden na jedného a nie len čakať na spoluhráča, ktorému by prihral. Tiež by mal vedieť, kedy treba loptu radšej podržať ďaleko od vlastnej brány.

Filip Kiss, Róbert Mazáň (bez známky) – Kiss prišiel na ihrisko a o chvíľu sme dostali gól, hoci zaň nemohol. No celkovo ideálne do rozbehnutého zápasu nenaskočil. Mazáň nahradil nevýrazného Hubočana a tiež neohúril.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon