Main Content

Arsene Wenger otvorene prehovoril: Prečo museli odísť Giroud a Walcott?

štvrtok, 22. marec 2018 11:21 | Autor: Jakub Vaverka

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: © TASR

V januárovom prestupovom období opustili Arsenal skúsení futbalisti Olivier Giroud a Theo Walcott. Viacerým fanúšikom sa toto rozhodnutie klubu nepáčilo. Kouč Wenger do problematiky prilieva viac svetla.

Kormidelník londýnskeho Arsenalu Arsene Wenger prehovoril pre denník ​Metro o dôvodoch toho, prečo v januárovom okne opustil The Gunners opory Theo Walcott a Olivier Giroud. Fanúšikovia s rozhodnutím klubu predať toto duo neboli totiž spokojní.

Ako Walcott, tak aj Giroud boli v prebiehajúcom ročníku prevažne lavičkovými hráčmi, čo sa im nepozdávalo. To bol dôvod, prečo hľadali zmenu. „Wenger musel nechať Girouda odísť, aby mu dal možnosť dostať sa do nominácie Francúzska pre MS 2018. Z rovnakého dôvodu odišiel aj Walcott,“ píše Metro.

„Olivier je náš chlapík. Odišiel z rovnakých dôvodov, ako odišiel Theo Walcott. Boli smutní, že museli odísť, ale takisto rovnako objektívni na to, aby dokázali zanalyzovať vzniknutú situáciu. Giroud chcel odísť, jeho kariéra to potrebovala, i keď jeho srdce chcelo ostať. Obaja hráči boli v podobnej situácii,“ rozhovoril sa Wenger.

Zatiaľ čo Olivier Giroud odišiel do Chelsea v posledný deň prestupového obdobia, Theo Walcott odišiel do Evertonu ešte skôr. „Bolo to preto, že chcel viacej hrávať, u nás by si toľko nezahral. Dnes sú ľudia dobre informovaní, neoklamete ich. Theo je skúsený, miluje Arsenal a vždy rešpektoval klub aj fanúšikov. Som veľmi rád, že mal dobrý úsudok,“ zakončil kormidelník Kanonierov.