Main Content

Aubameyang mohol reprezentovať Francúzsko alebo Španielsko: Prečo som si vybral Gabon

streda, 21. marec 2018 12:52 | Autor: Jakub Vaverka

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Pierre-Emerick Aubameyang je reprezentantom africkej krajiny Gabon, ktorá patrí medzi veľkých futbalových outsiderov. Populárny Auba prehovoril o tom, prečo sa rozhodol pre národný tím tohto štátu.

Pierre-Emerick Aubameyang v rozhovore pre oficiálny klubový web Arsenalu prehovoril o tom, prečo je v súčasnosti reprezentantom Gabonu a neoblieka dres národného tímu, ktorý má zvučnejšie meno. Ako mladík si totiž mohol vybrať.

Aubameyang mohol reprezentovať Španielsko či Francúzsko. „Keď som sa rozhodol, bol som veľmi mladý. Hráči si často berú času, aby učinili správne rozhodnutie a zobrali do úvahy všetky faktory. U mňa bola voľba ale jednoznačná.“

Zakončovateľ londýnskeho Arsenalu sa inšpiroval krokmi svojho otca. „Chcel som ísť po stopách môjho otca. On bol totiž v minulosti kapitánom reprezentácie,“ uviedla najväčšia hviezda gabonského národného tímu.

Ťažko polemizovať o tom, ako by kariéra PEA vyzerala, keby sa rozhodol, pre Španielsko alebo Francúzsko. Minimálne by mal väčšiu šancu na úspech na medzinárodnom fóre, predovšetkým na majstrovstvách sveta.