Main Content

Tomáš Jurčo by mohol pomôcť Slovensku na majstrovstvách sveta

streda, 21. marec 2018 10:53 | Autor: TASR, Martin Gregor

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

V noci na stredu zasiahol zo Slovákov do akcie okrem Tomáša Tatara sa Mariána Gáboríka, ktorí vo svojich dueloch skórovali, aj Tomáš Jurčo v drese Chicaga.

Dvadsaťpäťročný útočník odohral vyše dvanásť minút, no ináč sa nezapísal do štatistík a Blackhawks prehrali vo vlastnej aréne s Coloradom Avalanche jasne 1:5.

Pre Chicago to znamená definitívnu stratu šance na postup do vyraďovacej časti, v ktorej nebude hrať prvýkrát od sezóny 2007/2008. V ďalších ročníkoch získalo trikrát Stanleyho pohár (2009/2010, 2012/2013, 2014/2015).

"Pochopiteľne, chceli sme pokračovať v tejto sérii. Prežili sme nevydarenú druhú časť sezóny, veľa súbojov dopadlo rovnako ako tento. Dali sme vedúci zásah, potom sme inkasovali a už sme sa nedokázali zmobilizovať. Táto sezóna je sklamanie," povedal Patrick Kane, ktorý je so 70 bodmi za 25 gólov a 45 asistencií suverénne najproduktívnejší hráč Blackhawks.

Jurčo odohral za Chicago doposiaľ 23 duelov, v ktorých si pripísal na konto 8 bodov (4+4). Po konci sezóny je tak k dispozícií slovenskej reprezentácií na MS v hokeji v Dánsku. Zmeniť by to mohlo len rozhodnutie Chicaga poslať Jurča naspäť na farmu do Rockfordu, kde sú IceHogs zatiaľ na nepostupovom deviatom mieste Západnej konferencie.