Main Content

2x bravó pre Andreja Sekeru: Vyjadril sa k reprezentácií aj protestom!

streda, 21. marec 2018 10:45 | Autor: Martin Gregor

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: TASR

Andrej Sekera patrí medzi najlepších slovenských hokejistov a platí to napriek tomu, že túto sezónu určite nebude považovať za svoju najvydarenejšiu.

31-ročný rodák z Bojníc aj v týchto dňoch pauzuje pre zranenie, keďže v nedeľu mu nastrelili členok. Pre obrancu Edmontonu Oilers tak ide o ďalšie vynútené prerušenie sezóny, v ktorej stihol odohrať zatiaľ len 30 zápasov. Dôvodom je hlavne vlaňajšia operácia kolena, ktorá mu umožnila návrat do kolotoča NHL až v decembri.

Nedarí sa ani jeho klubu. Edmonton vedený hviezdnym mladíkom Connorom McDavidom je totiž ďaleko od postupových vôd a preto je isté, že zámorská sezóna Andreja Sekeru sa skončí už po základnej časti. Andrej napriek zdravotným problémom však uvažuje, že by si ju predĺžil účasťou na majstrovstvách sveta.

Vždy keď som mohol, tak som rád reprezentoval. A inak to nie je ani teraz. Máme nové mladé a dravé mužstvo, dobrého trénera, takže ak budem zdravý, tak prídem,“ povedal pre portál cas.sk k možnosti účasti na šampionáte v Dánsku, ktorá určite potešila hokejových fanúšikov spod Tatier.

Andrej Sekera nás potešil však aj tým, že sa vyjadril k súčasnej situácií na Slovensku, kde panuje veľké znepokojenie z brutálnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Práca investigatívneho novinára aktuality.sk sa totiž týkala prevažne podozrení o prepojení mafie a politikov, čo vyvrcholilo masívnymi protestmi v slovenských uliciach.

Sekera sa podobne ako Dominika Cibulková preto rozhodol podporiť iniciatívnu “Za slušné Slovensko”, keď prostredníctvom Facebooku odkázal Slovákom volajúcim po zmene tento odkaz:

,, Ahojte priatelia. Vždy som veľmi rád reprezentoval našu krajinu vo svete a vždy ju veľmi rád reprezentovať aj budem. Chcem ale reprezentovať SLUŠNÉ SLOVENSKO. Nemôžem v piatok prísť spolu s vami ukázať, ako veľmi mi na našej krajine záleží, preto vás chcem všetkých poprosiť.... Choďte tento piatok o 17hod do Bratislavy alebo do iných slovenských miest a buďme všetci spoločne za SLUŠNÉ SLOVENSKO. Naša krásna krajina si to zaslúži!