Main Content

Žilina sa ujala vedenia v sérii so Zvolenom

utorok, 20. marec 2018 08:12 | Autor: TASR

HKM Zvolen - MsHK Žilina
HKM Zvolen - MsHK Žilina | zdroj: TASR

Žilina 19. marca (TASR) - Hokejisti Žiliny sa ujali vedenia v sérii so Zvolenom, ktorý porazili v prvom domáco zápase 4:1. 

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Góly: 7. Húževka (Handlovský), 30. Pospíšil (Kozák, R. Hruška), 32. Mendrej, 33. R. Hruška (Holovič, Pospíšil) – 39. Kytnár (Ulrych). Vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše: Mazanec – Flick, Šišovský všetci 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Stano, Štefik – Šefčík, Krajčík, 1409 divákov. Zmeny: Zvolen od 14. min bez Rossa

/stav série: 2:1/

MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – Hatala, Kozák, Andersons, Mich. Roman, Juraško, Mendrej, Mazanec – Pospíšil, R. Hruška, M. Tvrdoň – Konečný, Holovič, Handlovský - J. Jurík, Húževka, Švihálek - Rogoň, Ondruš, Stupka - Klimenta

HKM Zvolen: MacIntyre – Zeleňák, Ross, Ťavoda, Kováčik, T. Bokroš, Hraško, Ulrych – Coffman, Steén, Flick – Šišovský, Kytnár, Mich. Chovan – Puliš, Špirko, Obdržálek – Török, V. Fekiač, Matis - Kelemen.

Žilinčania začali tretí súboj lepšie a už v 2. minúte Húževka vyskúšal pozornosť MacIntyrea. Po ňom to skúšali aj Hruška a ďalší, ale v 6. minúte Bokroš fauloval Stupku a domáci hneď úvodnú presilovku aj využili. Kapitán Handlovský s pukom rýchlo vošiel do pásma, jeho strelu MacIntyre iba vyrazil medzi kruhy a Húževka už nemal problém trafiť odkrytú bránku. "Vlci" mohli v 11. minúte aj zvýšiť, ale Pospíšilovu kľučku vystihol zvolenský brankár. Hostia prišli v 14. minúte o obrancu Rossa, ktorý po jednom zo súbojov v rohu klziska so zranením nohy odišiel do šatne. Domáci príkladne bojovali, narúšali rozohrávku hostí už pri ich prechode do stredného pásma a veľa im toho nedovolili. V závere hrali hostia presilovku, ale dobre rozohranú početnú výhodu zrušil Obdržálek, ktorý zbytočne odsúval spadnutú hokejku Handlovského a rozhodcovia sily na ľade vyrovnali.

Skrátenú presilovku "vlci" nevyužili, ale stále boli aktívnejší a lepší v pohybe i v nasadení. Hostia to skúšali prerušiť tvrdosťou a Flick bitkou s Mazancom, ale pri ďalšom vylúčení, tentoraz Hraška v polovici stretnutia, sa presadil v dorážke Pospíšil a zvýšil na 2:0. Následne sa hralo 4 proti 4 a viac priestoru na ľade využil obranca Žiliny Mendrej, ktorý svoju akciu z vlastnej obrannej tretiny až pred brankára Zvolena zakončil gólom. Neubehli ani dve minúty a Hruška zvýšil zblízka na 4:0. Hostia sa k striedaniu brankárov neodhodlali ani po uragáne domácich, ale stále čelili nebezpečenstvu zo strany "vlkov". V závere tretiny Žilinčania hrali presilovku, ale spravili chybu a Kytnár v oslabení vykresal gólom iskierku nádeje pre "bryndziarov".

Domáci si v tretej časti kontrolovali zápas a nedovolili hosťom pomýšľať na zvrat vo vývoji duelu. Hostia sa vybíjali aj vylúčeniami, po ktorých nemali sily na tlak a uľahčili "vlkom" cestu za víťazstvom. V závere hostia skúsili ešte power play, ale neboli v nej úspešní a diváci v Žiline mohli oslavovať druhé víťazstvo svojho tímu v sérii.