Main Content

Banská Bystrica zvládla aj druhý domáci zápas, v sérii s Košicami vedie 2:0

nedeľa, 18. marec 2018 21:03 | Autor: TASR

Banská Bystrica
Banská Bystrica | zdroj: TASR

Banská Bystrica 18. marca (TASR) - V 2. štvrťfinále Kaufland play off hokejovej Tipsport ligy HC'05 iClinic B. Bystrica zdolal HC Košice 2:1 a na zápasy vedie už 2:0. Ďalší zápas sa hrá na košickom ľade v stredu 21. marca o 18.00 h.

HC'05 iClinic B.Bystrica - HC Košice 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 23. Lamper (Delisle, Brittain), 38. Bubela (Pretnar) - 41. Čížek (Nagy, Pacan). Rozhodovali: Snášel, T. Orolin - Stanzel, Smrek, vylúčení: 6:6 na 2 min., navyše 10 min Brejčák za napadnutie hlavy a krku, Gabor za nešportové správanie - Dudáš za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 4. bez Surového, 2702 divákov.

/Stav série 2:0/

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lukáš - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, Gélinas, Brejčák - Lamper, Surový, Hrnka - Hohmann, Bubela, Bartánus - Asselin, Faille, Skalický - Brittain, Češík, Bortňák - Gabor

HC Košice: Habal - Čížek, Šedivý, Kessel, Dudáš, Koch, Pulli, Michalčin - Miklík, Pacan, Nagy - Spilar, Suja, Hovorka - Kafka, Klíma, Šoltés - Vrábeľ, Petráš, Hričina

V prvej tretine sa nahromadilo veľa vzruchu, no ani nie tak z akcií ako z vášní, ktoré vznikali na ľade. Rozhodcovia udelili až tri desaťminútové tresty a tých dvojminútových bolo osem. Z takejto rozkúskovanej hry mohli viac vyťažiť hostia. Od 7. min sa im naskytla príležitosť hrať až 114 sekúnd presilovku o dvoch hráčov, no bezvýsledne. Na oboch stranách síce hráči zasypali brankárov spŕškou striel, väčšinou ich však brankári zlikvidovali, alebo mierili vedľa. Šancí na gól prakticky nebolo, možno hosťujúci Pacan mal k nemu v 12. min v presilovke dvakrát najbližšie. Inak to bol hokej dramatický, neustále sa na ľade niečo dialo a divák sa ani na chvíľu nenudil. Domácim od 4. min nenaskakoval na ľad kapitán Surový, po tom, čo ho na ľad zložil Dudáš, za čo si vyslúžil 10 min trest za napadnutie hlavy a krku. Na úvodnom góle domácich sa podpísala aj náhoda, aj šťastie. V 23. min Delisle poslal puk na zadné plexisklo, odrazil sa pred bránku a Lamper ho prestrčil cez brankára Habala. Chuť na ďalšie góly sa u 'baranov' zvýšila, blízko k nemu bol onedlho aj Bortňák a Bartánus, Češíkovu strelu v 27. min opäť zlikvidoval Habal a poradil si aj s Gélinasovým nájazdom a dorážkou Hohmanna. Najväčšiu šancu hostí spálil v 31. min tiesnený v nájazde Kafka, hlavne vďaka zákroku Lukáša. Kafka bol aj pri rýchlej akcii v 34. min, puk síce pred bránku naservíroval, no Klíma ho dobre netrafil. Záver druhej tretiny vyšiel domácim dokonale, pri signalizovanom vylúčení sa Češíkovi v 38. min prekonať Habala ešte nepodarilo, až Bubela v presilovke po deviatich sekundách forhendom z ľavej strany zvýšil skóre v 38. min na dvojgólový rozdiel. Drámu do zápasu vniesol 29 sekúnd po prestávke bombou od modrej Čížek a takúto injekciu potrebovali hostia ako soľ. Pribrzdiť ich vzápätí mohol v presilovke dvakrát za sebou Bartánus, pri druhej početnej výhode v 49. min Pretnar. 'Oceliarom' sa vyrovnať nepodarilo ani počas power play, začala sa 1:52 min pred klaksónom a vytúžený efekt hosťom už nepriniesla.