Main Content

Futbalové Borčice s novinkou: Spojili sa s mestom na Považí

nedeľa, 18. marec 2018 15:13 | Autor: Filip Chudý

TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina
TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina | zdroj: TASR

Len pred pár dňami vypadli Borčice zo Slovenského pohára, pričom dali o sebe vedieť aj inak. Na scéne je nový futbalový subjekt.

To, o čom sme vás informovali koncom januára, sa potvrdilo. Štvrťfinalista Slovnaft cup-u a líder tretej ligy západ TJ Iskra Borčice sa od budúcej sezóny spojí s MŠK Považská Bystrica, ktorá aktuálne pôsobí v piatej lige. Na jednu sezónu tak vznikne klub MŠK Považská Bystrica – Borčice. Po roku by potom malo prísť opäť k odčleneniu klubov. „Rokovali sme už od decembra, pričom teraz sa to papierovo dotiahlo,“ prezradil manažér považskobystrického klubu Ján Panák.

Vyššia futbalová súťaž sa bude hrať v Považskej Bystrici, nižšia pod hlavičkou „béčka“ v Borčiciach, ktoré by zaň aj mali znášať náklady. „Áčko“ bude platiť MŠK. „Mesto táto fúzia nebude stáť nič. Čo sa týka nákladov na budúcu sezónu, zvýšiť ich budeme musieť vzhľadom na náročnejšie cestovanie, ale už rokujeme so silným sponzorom, pre ktorého by malo byť z marketingového hľadiska lákavé, aby sa takto prezentoval vo vyššej súťaži,“ povedal primátor Považskej Bystrice Karol Janas s tým, že sa nevyhnú nákladom na rekonštrukciu futbalového štadióna, no to by sa podľa neho udialo tak či tak.

Na Považí skôr rátajú s účinkovaním v tretej lige, ale vylúčený nie je ani postup do druhej ligy. „To je na Borčiciach, či postúpia. My sme im pomohli, ako sme mohli. Od leta preberáme borčické družstvo dospelých. Ak by Borčice postúpili do druhej ligy, my ako MŠK musíme zvážiť, či vieme zabezpečiť podmienky na druhú ligu. Ak by sme to vedeli zabezpečiť, prihlásili by sme sa do druhej ligy, ak nie, potom do tretej, na čo máme právo,“ uviedol Panák.

Borčice sa v zime pripravovali na umelej tráve v Považskej Bystrici, kde odohrali aj prvé jarné kolo. MŠK im poskytli na hosťovanie aj trio hráčov (Jakub Valient, Eduard Vadovský a Sebastián Čiernik), ktorí už aj nastúpili za Borčice proti Žiline v pohárovom štvrťfinále.

Čo bude s hráčmi oboch klubov, je nateraz otázne, keďže kádre áčka a béčka nového klubu sa začnú len skladať. „Káder pre budúcu sezónu postavíme na tých, čo hrávajú za nás piatu ligu a tiež na hráčoch Borčíc. Navyše oslovíme Považskobystričanov, ktorých je v mužstvách na okolí dosť, aby sa k nám vrátili,“ prezradil plán skladby kádra Janas.