Main Content

Košice si po nevydarenej základnej časti Bystricu neželali. Sú však odhodlaní postúpiť

sobota, 17. marec 2018 07:41 | Autor: TASR

Hokejisti Košíc
Hokejisti Košíc | zdroj: TASR

Košice 16. marca (TASR) - Málokto pred sezónou očakával, že hokejisti Banskej Bystrice a Košíc sa stretnú už v prvej sérii Kaufland play off Tipsport Ligy 2017/2018.

Nie práve ideálna základná časť v podaní majstra, no najmä "oceliarov", však vyústili do vzájomnej štvrťfinálovej konfrontácie. "Oceliari" veria, že v prestížnej sérii zabudnú na nevydarený záver základnej časti a piskot fanúšikov nahradí uznanlivý potlesk.

Košičania sa v záverečnej šestine základnej časti prepadli až na piatu priečku. Finišovali so šiestimi prehrami v rade, a hoci za jednu z príčin možno považovať početné hráčske absencie, fanúšikovia tímu netajili sklamanie. V poslednom zápase proti Zvolenu, ktorý Košičania prehrali 0:3, sa z tribún Steel arény ozývalo skandované "Na toto sa nedá pozerať."

Aj hráči si boli vedomí, že diváci nemali veľa dôvodov na spokojnosť, v play off však majú možnosť napraviť si reputáciu. "Skúsime zabudnúť na to, čo bolo v základnej časti, hlavne v jej závere. Teraz sa začína nová súťaž. Ja verím, že budeme Bystricu trápiť a že napokon postúpime my," uviedol pre TASR brankár Vladislav Habal.

Rovnako ako pri ďalších sériách, aj dvojica Banská Bystrica - Košice sa vykryštalizovala až po poslednom 54. kole. Košičania v ňom prehrali so Zvolenom, ten sa posunul na druhú priečku a na štvrtú spadla Banská Bystrica. "Úprimne povedané, moje želanie to nebolo. Bol o to jeden z najťažších súperov, akých sme mohli dostať. Ak však chceme byť majster, musíme zdolať každého," poznamenal Habal.

Košičanov okrem výpadku formy trápili v základnej časti aj zranenia viacerých hráčov. Záver dlhodobej časti dohrávali na tri formácie, v týždni pred štvrťfinále sa im však vrátilo viacero hráčov. "Oceliari" majú Banskej Bystrici čo vracať. V základnej časti vyhrala päť zo šiestich vzájomných zápasov a úspešnejšia bola aj v semifinálovej konfrontácii pred dvomi rokmi.

"Je to veľmi ťažký súper. Sme odhodlaní spraviť maximum, aby sme dosiahli úspešný výsledok. Už keď som hrával hokej, bol som veľký bojovník a ani teraz sa nezložím z toho, že sme v neľahkej situácii, najmä čo sa týka zranených hráčov. Všetci budeme bojovať a verím, že postúpime," uviedol tréner Roman Šimíček.