Main Content

PL FOCUS 25: MR. ZERO PETR ČECH

utorok, 13. marec 2018 17:36 | Autor: Sport7.sk

Petr Čech
Petr Čech | zdroj: TASR

Van der Sar, Kahn, Schmeichel, Buffon, Casillas, či Seaman. To sú Petrove vzory, ale legendou Premier League sa stal cez víkend práve on. Konečne chytil penaltu a zaslúžene vstúpil do histórie.

Vychytať nulu za deravou obranou kanonierov pripomínalo čakanie na Godota, ale magických 200 núl mu už nikto nezoberie.

Mimochodom, Arsenal zaznamenal aj ďalšie rekordy. Mustafi dal gól s poradovým číslo 1000 na domácom trávniku v súťaži a Özil sa stal najlepším nahrávačom ligy. Na 50 asistencií potreboval 141 duelov, čím prekonal Cantonu i Bergkampa.

Southampton vyhral iba jeden z ostatných 17 zápasov a klesol na 17. miesto, takže manažér Pellegrino sa porúčal. Svätcom sa herne nedarí, ale účtovne áno. Už roky plnia klubovú pokladňu predaje hráčov, čo malo určite vplyv na súčasný stav.

Van Dijk bol extrémnym ziskom pre klub, ktorý bude mať čo robiť, aby sa zachránil medzi elitou. Ostáva už iba 8 pokusov…

Na Old Trafford sa očakávala tradičná remíza gigantov anglického futbalu, ale tri body napokon zostali v „Divadle snov“. Gólostroj The Reds sa zasekol, domácim naopak stačili iba dve strely na dva góly. Boj o elitnú štvorku pokračuje a bude mimoriadne napínavý až do posledného kola.

Premier League a FA Cup budú dominovať nasledujúcemu víkendu, takže nás čaká iba torzo zápasov. Pozývame vás na Anfield, kde sa očakáva jasné víťazstvo domácich v zápase Liverpool – Watford od 18.30 na DIGI Sport 1.

ZÁKROKY 30. KOLA

Matthew Ryan z Brightonu nedovolil skórovať z bieleho bodu Waynovi Rooneymu, v drese Burnley opäť zahviezdil Nick Pope a tečom sa nenechali prekvapiť Ben Foster z WBU ani Kasper Schmeichel z Leicesteru

Rýchle reflexy predviedli brankár Evertonu Jordan Pickford a gólman Swansea Lukasz Fabianski a Orestis Karnezis v bránke Watfordu síce prehre s Arsenalom nezabránil, no prispel k tomu, že gólov v jeho sieti nebolo viac.

GÓLY 30. KOLA

V prehľade najkrajších zásahov kola nechýba raketová akcia Manchestru United s gólovým zakončením Marcusa Rashforda, pavučiny v bránke WHU vymietol Ashley Barnes z Burnley a sieť trhal aj Cenk Tosun z Evertonu.

Obrovské sebavedomie predviedol Kenedy z Newcastlu a svoje kanonierske schopnosti opäť ukázal útočník Leicesteru Jamie Vardy.

HRÁČ 30. KOLA: PETR ČECH (ARSENAL)

Kto iný ako Petr Čech. Český brankár zaznamenal neuveriteľný míľnik, keď v Premier League ako prvý brankár histórie neinkasoval gól v 200 zápasoch.

SUMÁR 30. KOLA