Main Content

Sevillu trápi koncovka, Manchester United si chce po štyroch rokoch zahrať štvrťfinále Ligy majstrov

utorok, 13. marec 2018 11:13 | Autor: TASR

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Bratislava 12. marca (TASR) - Pred utorkovými osemfinálovými odvetami futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 majú všetky štyri zainteresované tímy reálnu šancu na postup.

Manchester United privíta FC Sevilla po bezgólovej remíze, ktorá sa zrodila pred troma týždňami v Andalúzii. Ukrajinský šampión Šachtar Doneck pricestuje na Olympijský štadión v Ríme povzbudený víťazstvom 2:1 nad AS z prvého merania síl v Charkove.

Sevilla ešte v Lige majstrov nikdy neprešla za brány osemfinále, teraz má štvrtý pokus. V La Lige sú zverenci trénera Vincenza Montellu, ktorý v decembri nahradil Eduarda Berizza, na piatom mieste. V generálke na duel proti trojnásobnému európskemu šampiónovi prehrali doma s Valenciou 0:2, na štvrtý tím tabuľky strácajú už priepastných 11 bodov.

"Doplácame na neefektívnu koncovku. V prvom zápase proti United, a tiež teraz proti Valencii, sme si vytvorili veľké množstvo príležitostí, ale nedokázali sme ani jednu z nich premeniť. Verím, že sa na Old Trafford karta obráti a šťastena bude na našej strane. V silách nášho mužstva je vybojovať postup," vyhlásil Montella.

Obranca Gabriel Mercado prikladá duelu s United maximálnu vážnosť. "Je to pre nás ako finále. Musíme zo seba vydať všetky sily, keď chceme byť úspešní." Otáznik visí nad štartom Jesusa Navasa, Sébastiena Corchiu a Joseho Menu, na opačnej strane trápia zdravotné problémy Andera Herreru, Anthonyho Martiala a Marcosa Roja, určite nebudú hrať Daley Blind, Zlatan Ibrahimovič a Phil Jones.

Manchester United sa vo štvrťfinále LM predstavil naposledy v sezóne 2013/2014. V Seville spravil prvý krok smerom k postupu, keď po taktickom výkone aj s dávkou šťastia uhral nádejnú bezgólovú remízu. Kouč MUFC Jose Mourinho potvrdil, že na FC Sevilla dokáže ušiť taktiku, ešte ako tréner Realu Madrid s týmto súperom vyhral sedem z ôsmich zápasov. Cez víkend si jeho zverenci poradili v najslávnejšom anglickom derby s Liverpoolom 2:1 a upevnili si druhé miesto v tabuľke Premier League.

"Zápasy s Liverpoolom sú vždy sviatkom pre oba fanúšikovské tábory. Liverpool je Liverpool, ale naše víťazstvo nad týmto súperom nepreceňujeme. Máme síce pár bodov k dobru pred ním a Tottenhamom, ale do konca sezóny zostáva ešte osem kôl a v hre je 24 bodov. Zato už v najbližšom zápase so Sevillou pôjde o všetko a najvyššiu prioritu má aj následný štvrťfinálový súboj Pohára FA s Brightonom," vyhlásil Mourinho.

Šachtar Doneck zabojuje v Ríme o splnenie veľkého sna a historickú účasť vo štvrťfinále LM. Domáci AS sa čaká na prienik medzi najlepších osem tímov LM už desať rokov, v sezóne 2007/2008 stroskotal vo štvrťfinále na neskoršom víťazovi Manchestri United. "Proti Šachtaru si nepripúšťame zaváhanie. Spoliehame sa na pomoc našich skvelých fanúšikov. Budeme potrebovať dvanásteho hráča," apeloval na tifosi kormidelník "giallorossi" Eusebio Di Francesco. Hosťom nepomôže suspendovaný chorvátsky obranca Darijo Srna ani zranený stredopoliar Maxim Malyšev. Taliansky tím by mal nastúpiť v plnej sile.

Štvrťfinálovú miestenku si minulý týždeň vybojovali obhajca a rekordný 12-násobný držiteľ trofeje Real Madrid, Bayern Mníchov, Juventus Turín a Manchester City. Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 16. marca o 12.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone.

2. zápasy osemfinále LM 2017/2018 (utorok 13. marca, 20.45 SEČ):

Šachtar Doneck - AS Rím /prvý zápas 2:1, rozhoduje: Alberto Undiano Mallenco (Šp.)/

Manchester United - FC Sevilla /prvý zápas 0:0, rozhoduje: Danny Makkelie (Hol.)/