Main Content

Dunajskú Stredu posilnil mladý reprezentant Pobrežia Slonoviny!

utorok, 13. marec 2018 11:03 | Autor: TASR

Issouf Bayo
Issouf Bayo | zdroj: Instagram

Dunajská Streda 13. marca (TASR) - Novou posilou futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda sa stal 21-ročný Vakoun Issouf Bayo.

Reprezentant Pobrežia Slonoviny podpísal s fortunaligistom zmluvu do leta 2019. Informovala o tom oficiálna internetová stránka klubu.

Talentovaný útočník sa ako osemnásťročný stal v sezóne 2014/2015 najlepším strelcom aj hráčom najvyššej súťaže v rodnej krajine. Vďaka tomu si vyslúžil pozvánku do národného tímu na kvalifikačné stretnutia, ako aj prestup do jedného z najlepších afrických klubov Etoile Sportive du Sahel. Aj v tuniskom veľkoklube sa stal najlepším strelcom mužstva, takisto pravidelne zbieral štarty v Africkej lige majstrov. Vzhľadom na obmedzenia v súťaži, týkajúce sa počtu cudzincov v jednom zápase, požiadal Bayo svoj klub o zrušenie kontraktu. Vedenie Dunajskej Stredy ho angažovalo po tom, čo si ho tréneri odskúšali v tréningovom procese, kde zaujal svojou výkonnosťou.

"Vakoun Issouf Bayo je mladý útočník, v ktorom vidíme potenciál a svojimi atribútmi zapadá do našej filozofie. Rátame s tým, že potrebuje čas na adaptáciu, ale už teraz vidíme, že vyniká rýchlosťou a silou. Je to typ hráča, ktorý rád hrá do tela a tým sa stáva nepríjemným pre obrancov. Touto cestou by som ho chcel oficiálne privítať v našom ambicióznom klube a zaželať mu veľa úspechov v žlto-modrom drese," vyjadril sa pre fcdac.sk športový riaditeľ klubu Jan Van Daele.

Bayo je po momentálne zranenom Souleymanovi Konem druhým futbalistom z Pobrežia Slonoviny v histórii DAC-u. V klube bude nosiť dres s číslom 15. Trénerovi Rossimu môže byť k dispozícii už na utorkový duel štvrťfinále Slovnaft Cup-u v Trnave.