Main Content

VIDEO: Sagan sa tesne vyhol pádu: "Stratil som množstvo energie"

pondelok, 12. marec 2018 20:03 | Autor: TASR

Screenshot zrážka
Screenshot zrážka | zdroj: YouTube

Fano 12. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil druhú priečku v pondelňajšej 6. etape pretekov Tirreno–Adriatico. Na 153 km dlhej trati zo strediska Numana do Fana ho v špurte pelotónu predstihol iba Nemec Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin).

Sagan predtým obsadil druhú priečku aj v 2. a v 5. etape. Na čele celkového poradia zostal Poliak Michal Kwiatkowski z tímu Sky.

Na jazdcov v pondelok čakal v prvej polovici trate zvlnený profil a do úniku sa dostalo kvarteto Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), líder bodovačky Jacopo Mosca (Wilier-Selle Italia) a Artem Nych (Gazprom). Neskôr zaútočil Burghardt a osamostatnil sa na čele. Záverečných 50 km bolo po rovine, v meste Fano na brehu Jadranského mora absolvovali cyklisti dva okruhy a aktivita pelotónu postupne likvidovala náskok Burghardta.

Približne 19 km pred cieľom sa únik nemeckého šampióna skončil a vytvoril sa tak priestor pre špurtérsky dojazd. Sagana 8 km pred cieľom pribrzdil hromadný pád, po ktorom takmer skončil na zemi. Situáciu ustál, no zaostal a po výmene bicykla sa musel doťahovať do čelnej skupiny. To sa mu podarilo, v závere bojoval o celkový triumf, no na Kittela nestačil. Tretí v etape skončil Argentínčan Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors).

"Celý sme deň pracovali výborne a vo finále sme sa pohybovali na dobrej pozícii. Keď som sa chcel vyhnúť pádu, musel som tvrdo skočiť na brzdy, ale zozadu narazili do mňa niektorí jazdci, čo poškodilo moje zadné koleso a musel som ho vymeniť. Vrátil som sa do balíka a aj som šprintoval, ale stratil som pri tom množstvo energie," povedal Sagan podľa cycling-info.sk.

V utorok vyvrcholia preteky individuálnou časovkou na 10,1 km v San Benedetto del Tronto.

výsledky 6. etapy pretekov Tirreno–Adriatico:

1. Marcel Kittel (Nem./Kaťuša-Alpecin) 3:49:54 h, 2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 3. Maximiliano Richeze (Arg./Quick-Step Floors), 4. Sacha Modolo (Tal./Education First-Drapac), 5. Zdeněk Štybár (ČR/Quick-Step Floors), 6. Jens Debusschere (Bel./Lotto Soudal), 7. Marco Canola (Tal./Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini), 8. Simone Consonni (Tal./UAE Team Emirates), 9. Eduard Grosu (Rum./Nippo Vini Fantini-Europa Ovini), 10. Rick Zabel (Nem./Kaťuša-Alpecin) všetci čas ako víťaz

Priebežné poradie po 6. etape:

1. Michal Kwiatkowski (Poľ./Team Sky) 25:21:22 h, 2. Damiano Caruso (Tal./BMC Racing Team) +3 s, 3. Mikel Landa (Špa./Movistar) +23, 4. Geraint Thomas (Nem./Team Sky) +29, 5. Rigoberto Uran (Kol./Education First-Drapac) +34, 6. Adam Yates (V.Brit/Mitchelton-Scott) +36, 7. Davide Formolo (Tal./Bora-hansgrohe) +37, 8. Tiesj Benoot (Hol./Lotto Soudal) +39, 9. George Bennett (N.Zél./Team Lotto Jumbo) +41, 10. Jaime Roson (Šp./Movistar) +47, ... 43. P. SAGAN +18:51