Main Content

VIDEO: Sagan vo finiši 6. etapy bojoval o víťazstvo, rozhodli centimetre!

pondelok, 12. marec 2018 16:37 | Autor: TASR

Fano 12. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil druhú priečku v pondelňajšej 6. etape pretekov Tirreno–Adriatico.

 

Na 153 km dlhej trati zo strediska Numana do Fana ho v špurte pelotónu predstihol iba Nemec Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin). Sagan predtým obsadil druhú priečku aj v 2. a v 5. etape. Na čele celkového poradia zostal Poliak Michal Kwiatkowski z tímu Sky.

Na jazdcov v pondelok čakal v prvej polovici trate zvlnený profil a do úniku sa dostalo kvarteto Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), líder bodovačky Jacopo Mosca (Wilier-Selle Italia) a Artem Nych (Gazprom). Neskôr zaútočil Burghardt a osamostatnil sa na čele. Záverečných 50 km bolo po rovine, v meste Fano na brehu Jadranského mora absolvovali cyklisti dva okruhy a aktivita pelotónu postupne likvidovala náskok Burghardta.

Približne 19 km pred cieľom sa únik nemeckého šampióna skončil a vytvoril sa tak priestor pre špurtérsky dojazd. Sagana 8 km pred cieľom pribrzdil hromadný pád, po ktorom takmer skončil na zemi. Situáciu ustál, no zaostal a musel sa doťahovať do čelnej skupiny. To sa mu podarilo, v závere bojoval o celkový triumf, no na Kittela nestačil. Tretí v etape skončil Argentínčan Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors).

V utorok vyvrcholia preteky individuálnou časovkou na 10,1 km v San Benedetto del Tronto.