Main Content

Trnava v 11-bodovom trháku mieri za titulom

pondelok, 12. marec 2018 09:36 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava majú po prvom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy 2017/2018 na čele tabuľky už 11-bodový náskok a nezadržateľne mieria za ziskom prvého majstrovského titulu v novodobej histórii najvyššej slovenskej súťaže. V rámci federálnej ligy sa v malom Ríme tešili z najcennejšej domácej trofeje ešte v roku 1973.

Suverén základnej časti potvrdil titulové ambície v sobotnom zápase v Trenčíne, ktorý do tretice v tejto sezóne zdolal 2:1. "Kľúčová bola výborná defenzíva. Chalani hrali super. V priebehu týždňa sme sa na systém Trenčína dôkladne pripravili. Potešila efektivita. Boli sme kompaktní a vždy sme vedeli, kde máme byť," citoval oficiálny web Spartaka slová brankára Martina Vantrubu, z ktorého sa napriek mladému veku vyprofiloval jeden z lídrov tímu. Aj v Trenčíne patril medzi ústredné postavy, keď si na ňom zuby vylámali Mance, Sleegers či Gong. Prekonal ho až v závere Čatakovič. "Takéto stretnutia mám rád. Vždy je lepšie, keď som v neustálej permanencii, akoby som mal stáť na mieste," dodal nástupca Adama Jakubecha v trnavskej bránke.

"Červeno-čírni" udreli dvakrát v najlepšom možnom čase, keď sa vymanili spod najväčšieho tlaku Trenčanov. Skóre stretnutia otvoril po peknej akcii Erik Jirka. Odchovanec trnavského Spartaka sa radoval zo svojho šiesteho presného zásahu v ročníku. V efektivite dorovnal Marvina Egha, obaja majú na konte po šesť gólov. "Tréner mi vždy zdôrazňuje, aby som čo najviac zatváral zadnú žrď. Prišiel pekný center z kopačky Čiviča. Mne stačilo loptu iba napáliť do brány. Som veľmi rád, že to takto vyšlo. Gól ma potešil," uviedol Jirka pre spartak.sk. "Spravili sme prvý krok. Teraz nás čaká ďalších deväť dôležitých súbojov. Víťazstvo nás teší, ale ideme ďalej," doplnil mládežnícky reprezentant.

O deň neskôr zahralo Spartaku do kariet víťazstvo MŠK Žilina nad bratislavským Slovanom 2:0, po ktorom má na čele tabuľky už 11-bodový náskok pred Dunajskou Stredou. Dvanásť bodov stráca tretí Slovan a trinásť majstrovská Žilina, s ktorou sa zverenci Nestora El Maestra stretnú túto sobotu na Štadióne Antona Malatinského. Ešte predtým v utorkovom štvrťfinále Slovnaft Cupu privítajú v krajskom derby Dunajskú Stredu.