Main Content

Smutný a tichý koniec legendy: Kroták už za Poprad zrejme nenastúpi

sobota, 10. marec 2018 15:16 | Autor: Dávid Lech

Arne Kroták
Arne Kroták | zdroj: TASR

Kariéra legendárneho Arneho Krotáka sa blíži ku koncu. Reálne hrozí, že 45-ročný veterán za HK Poprad už zrejme nenastúpi.

Arne Kroták pôsobí na slovenskej hokejovej scéne neuveriteľných 24 sezón. V našej najvyššej hokejovej súťaži odohral vyše 1000 stretnutí, pozbieral vyše 1000 kanadských bodov a ako jediný hokejista histórie dokázal pokoriť 500-gólovú hranicu. Bez okolkov ho možno označiť za najväčšiu ligovú legendu. Waynea Gretzkyho slovenského klubového hokeja.

V 45 rokoch sa odhodlal pred sezónou 2017/2018 odohrať posledný ročník kariéry. No jeho kariéra sa zrejme skončí bez (zaslúžených) fanfár a neprestajného skandovania fanúšikov v stoji. „V poslednom zápase proti Novým Zámkom som v závere ani v predĺžení už priestor ani dôveru od trénera nedostal. Keďže sa to zopakovalo aj v minulosti a tréner nevyužíval moje skúsenosti v zápasoch, usúdil som, že nemá význam ďalej pokračovať ako hráč. Po dohode s vedením klubu som súhlasil, že budem naďalej súčasťou A-tímu,“ cituje slová popradskej hokejovej legendy klubový web.

Kroták odohral v tejto sezóne len sedem stretnutí s bilanciou 1+0. Ako sám uviedol, v posledných stretnutiach nedostával dostatok priestoru na ľade a tak sa rozhodol v hre nepokračovať. „Nie je to o hrdosti, nemám ani žiadne maniere, nepotrebujem už nikomu nič dokazovať ako hokejista. Viem, že mám už svoj vek. Chcel som dohrať svoju poslednú sezónu a prenechať miesto mladším, ale … Budem podporovať chlapcov, aby dosiahli v tejto sezóne čo najväčší úspech a budem sa snažiť byť nápomocný, aby hokej v Poprade napredoval. Len už nie ako hráč,“ uviedol svoje ďalšie kroky Kroták na sociálnej sieti.

V kuloároch sa povráva o naštrbených vzťahoch s trénerom Ozimákom. To samotný kouč odmieta, Kroták sa k situácii priamo nevyjadril. Slovenskej hokejovej obci ale neostáva nič iné, len veriť, že takýto smutný a tichý koniec kariéry jedného z velikánov slovenských extraligových ľadov nenastane a domáce publikom spod Tatier ho do hokejového dôchodku vyprevadí na vypredanom zimáku v standing ovation.