Main Content

Nitra získala zvučnú posilu: Prichádza bývalý reprezentant a hráč Serie A

utorok, 6. marec 2018 14:29 | Autor: Filip Chudý

Pavol Farkaš a Marián Valenta
Pavol Farkaš a Marián Valenta | zdroj: fcnitra.com

Nováčik z Nitry sezónu ešte nezabalil, stále dúfa, že zo siedmeho miesta si zahrá baráž o Európsku ligu. Aj preto angažoval zvučnú posilu!

FC Nitra sa pred začiatkom nadstavby posilňuje, keď sa pod Zobor vracia odchovanec klubu Pavol Farkaš, ktorý podpísal jeden a pol ročný kontrakt. Tento onedlho 33-ročný ľavonohý stopér odišiel z Nitry do futbalového sveta v roku 2007, pričom potupne pôsobil Artmedii Petržalka, FC Vaslui, Chieve Verona, Ternane Calcio, FK Gabala, Škode Xanthi a naposledy v AEL Larissa. Dvakrát hral aj za naše národné mužstvo.

,,Paľovi sme umožnili trénovať s našim mužstvom. Skončil mu angažmán, skúšal niečo v zahraničí, no my sme počkali ako sa rozhodne. Sme veľmi radi, že je našim hráčom na rok a pol. Dúfam, že to bol dobrý krok, ktorým sa opäť naplnilo, že chceme odchovancov pritiahnuť späť do nášho klubu a hrať s nimi dôstojný futbal v lige. Myslím si, že to je aj dobrý signál pre verejnosť a bude z toho profitovať hráč aj klub,“ povedal pre klubový web predseda predstavenstva Marián Valenta.

,,Zažil som ho aj za jeho prvej éry v Nitre. Paľo je férový chlap, ktorý má za sebou pôsobenia v zahraničných ligách, zahral si Seriu A, v ktorej hralo iba málo hráčov zo Slovenska a to hovorí za všetko,“ doplnil pre fcnitra.com Valenta.

,,Nitre som vďačný, že som tu mohol od januára trénovať. Teraz sme sa dohodli a som rád, že sa vraciam domov. Poznám kabínu, veľa chalanov poznám z pôsobenia, keď som tu bol naposledy. Už poznám aj nových spoluhráčov, kabína ma prijala dobre,“ uviedol skúsený obranca.

,,Myslím si, že zahraničný angažmán ma dosť zmenil. Vždy sa dá urobiť viac, ale tá kariéra bola slušná. Tým nechcem povedať, že končím, aby si ľudia nemysleli, že som to sem prišiel dohrať. Chcem pomôcť Nitre, tak ako oni pomohli mne, keď mi dali možnosť tu byť a hrať za nich. Určite som skúsenejší,“ vravel pre fcnitra.com Farkaš.

Ten určite nechce byť podľa vlastných slov len do počtu. ,,Vo futbale je vždy ťažké presadiť sa, či je to Nitra alebo iný klub. Obrana hrá výborne. Sú to mladí chalani, ktorí za polroka dokázali, že majú na to, aby urobili slušnú kariéru a môžu sa živiť futbalom na vysokej úrovni. Ja sa budem snažiť odviesť maximum, bude na tréneroch a aj na šťastí, či sa mi podarí preraziť alebo nie. Uvidíme, za pár mesiacov akým smerom sa to uberie,“ dodal Farkaš  pre klubový web s tým, že by chcel už hrať cez víkend proti Senici.