Main Content

Sparta vraj hľadá nového trénera, loviť má aj v slovenských vodách

pondelok, 5. marec 2018 14:29 | Autor: Filip Chudý

Pavel Hapal
Pavel Hapal | zdroj: TASR

Pražská Sparta má podľa zahraničných médií čoskoro vymeniť trénera. Medzi hlavnými kandidátmi sú aj dve mená prepojené so slovenským futbalom.

Najslávnejší český klub Sparta Praha by mal čoskoro opäť vymeniť trénera. Talianske a české médiá totiž informujú, že dni Taliana Andreu Stramaccioniho na lavičke Sparty majú byť zrátané. Povestnou poslednou kvapkou mala byť nedeľňajšia domáca remíza 1:1 s Brnom. Zhodou okolností jediný gól hostí strelil Slovák Martin Juhar, bývalý hráč Sparty.

„Aktuálnu situáciu A-tímu bude po neuspokojivom vstupe do jarnej časti sezóny riešiť športové vedenie AC Sparta Praha. Už v priebehu pondelka vyhodnotí súčasný stav tiež predstavenstvo klubu. Predstavitelia výkonného športového vedenia a predstavenstva považujú aktuálnu situáciu po remízach s tímami zo spodnej časti ligovej tabuľky za vážnu. Klub bude svojich fanúšikov o stanovisku vedenia informovať,“ informoval web Sparty v nedeľu večer.

Isport.cz informoval, že hlavnými kandidátmi na trénerskú pozíciu majú byť Pavel Hapal, Václav Jílek a Roman Pivarník. „V očiach vedenia Sparty sú to odborníci, ktorí by mohli pokračovať v ceste internacionalizácie. Išlo by o riešenia s víziou do budúcnosti,  nie krátkodobý záskok,“ píše spomínaný web.

Sparta by podľa neho chcela mať nového trénera už v pondelok, ale nebude to ľahké, keďže všetci tréneri sú pod zmluvou. Hapal vedie slovenskú reprezentačnú 21-ku, Jílek Olomouc a slovenský tréner Pivarník Brno.

So Spartou bol ešte pred príchodom Stramaccioniho spájaný aj Adrián Guľa, ale toho Žilina v tom čase nikam nechcela pustiť.