Main Content

Tomáš Tatar rozhodol o výhre Vegas, gólovo sa presadil aj Jurčo

pondelok, 5. marec 2018 08:52 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Washington 5. marca (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na pondelok v NHL premiérový gól v drese Vegas Golden Knights. V 38. minúte rozhodol presilovkovým zásahom o víťazstve svojho mužstva na ľade New Jersey Devils 3:2.

Tatar skóroval v závere druhej tretiny v presilovej hre, keď sa presadil vďaka dôrazu pred bránkoviskom. "Teší ma, že som dokázal skórovať po výmene z Detroitu do Vegas, verím, že zo mňa opadne tlak. Som rád, že môj gól pomohol k nášmu víťazstvu," povedal Tatar pre oficiálny web profiligy. Na konte má v tejto sezóne 17 gólov a 12 asistencií. Za domácich si pripísal gól a asistenciu Taylor Hall, čím natiahol šnúru zápasov, v ktorých aspoň raz bodoval, na osemnásť.

Strelecky sa presadil aj ďalší slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorého Chicago Blackhawks však prehralo na ľade Anaheimu Ducks 3:6. V drese domácich sa dvakrát gólovo presadili Jakob Silfverberg a Corey Perry, center Ryan Getzlaf mal tri asistencie. "Všetci hráči zo seba vydali veľa energie, teší ma, že každý útok prispel k výhre svojou mierou," uviedol tréner "káčerov" Randy Carlyle.

Nashville zvíťazil na ľade Colorada 4:3 po predĺžení a dosiahol ôsmu výhru za sebou. Takúto šnúru mali "predátori" predtým v októbri 2005.

O play off bojujúci Columbus zvládol zápas na ľade San Jose, kde zvíťazil 4:2. Dva góly strelil Artemij Panarin. "Toto bol zápas, ktorý sme jednoducho museli vyhrať," povedal Nick Foligno.

Darilo sa aj fínskemu útočníkovi Patrikovi Lainemu. Jeho Winnipeg zvíťazil v aréne Caroliny 3:2, Laine strelil dva góly a na jeden prihral. "Momentálne sa nám darí. Osobne sa snažím tvrdo pracovať v každom zápase," vyhlásil Laine. Jeho spoluhráč Blake Wheeler si pripísal asistenciu a v tomto ročníku ich má na konte už 56. Líder tejto štatistiky Jakub Voráček z Philadelphie nazbieral 57.

NHL - výsledky:

Colorado - Nashville 3:4 pp
Florida - Philadelphia 4:1
Anaheim - Chicago 6:3
/za hostí JURČO 1+0/
New Jersey - Vegas 2:3 (za hostí TATAR 1+0/
Carolina - Winnipeg 2:3
Minnesota - Detroit 4:1
San Jose - Columbus 2:4