Main Content

Netradičné praktiky v Michalovciach: Prešovskí fanúšikovia boli bezdôvodne vyvedení zo štadióna

nedeľa, 4. marec 2018 17:37 | Autor: Dávid Lech

fanklub HC Prešov Penguins
fanklub HC Prešov Penguins | zdroj: Facebook Fanklub HC Prešov

Prešovskí hokejoví fanúšikovia majú po prehranom rozhodujúcom semifinálovom zápase I. hokejovej ligy poriadne ťažké srdce na súpera z Michaloviec. Usporiadateľská služba im bezdôvodne nedovolila dopozerať stretnutie a vyviedla ich zo štadióna.

Celý incident sa odohral v piatkovom rozhodujúcom semifinálovom súboji medzi Michalovcami a Prešovom, v ktorom po víťazstve 4:2 postúpili domáci hokejisti do finále ligy a zabezpečili si tak účasť v baráži o postup do Tipsport ligy.

Napínavý piaty duel série ale nebol umožnený dopozerať hosťujúcim fanúšikov z Prešova, ktorí na to upozornili na svojej fanúšikovskej facebookovej stránke. Prinášame vám kompletný text bez redakčných úprav:

Vyjadrenie k incidentu na zápase v Michalovciach:

Včera nám usporiadateľskou službou v Michalovciach bolo odopreté dosledovať hokejový zápas medzi Michalovcami a Prešovom. Vraj kvôli našej bezpečnosti nás zo sektoru vytlačili 2 minúty pred koncom keď podľa nich skóre 4:2 bolo dostatočnou zámienkou a o záverečnom poďakovaní naším prešovským hokejistom ani nesmela padnúť reč. Po následnom znížení na 4:3 tlak usporiadateľskej služby, divákov Michaloviec a aj hráčov Dukly narástol na takú hladinu že nám bolo oznámené citujem “aj pri vyrovnaní na 4:4 zápas na základe rozhodnutia organizátora nedopozeráte”. 
Bolo nás tam asi 50 verných fanúšikov, priateliek a hokejových rodín a iných priaznivcov prvoligového hokeja, ktorých nedokázalo komando 20 SBSkárov z posilňovne uchrániť pred besniacim domácim davom, ktorých provokovala už len naša prítomnosť v ich svätostánku. Namiesto umravnenia pár domácich týpkov usporiadateľ neštastne a hrubo porušil zásady fanklubizmu keď nám Prešovčanom nedovolil ani zápas dopozerať ani sa dôstojne rozlúčiť so sezónou. Podotýkam že sme počas troch výjazdov do Michaloviec spolupracovali, absolvovali osobnú prehliadku, nedopustili sa žiadnej výtržnosti a dokonca sme súhlasili aj s pokynmi organizátora kde nám oznámil zákaz vstupu do bufetu a sprístupnil len jedno spoločné WC. Takéto prísne podmienky pre hostí nie su nikde na žiadnom inom štadióne na Slovensku, ale východ to je iný svet... Ale aj tak sme si dokázali v Michalovciach spraviť domácu atmosféru a prekričali domáceho fanúšika úspechu.:)
Nakoniec nezostáva nič iné len poďakovať verným za účasť na výjazdoch a aktívnym povzbudzovaním, policajtom za sledovanie kameňovania nášho autobusu a bezplatnú prehliadku policajných psov a samozrejme michalovskej (humenskej) SBS za záchranu života. Vďaka..


Jedine Prešov!