Main Content

Richard Pánik a Zdeno Chára hviezdami nočných duelov NHL

piatok, 2. marec 2018 09:15 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Washington 2. marca (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik prispel v NHL gólom k domácemu víťazstvu Arizony Coyotes v noci na piatok nad Minnesotou Wild 5:3. Strelil tretí zásah svojho tímu, v sezóne to bol pre útočníka siedmy gól.

Pánik v prebiehajúcej sezóne nazbieral 21 bodov za 7 gólov a 14 asistencií. V drese Arizony sa gólovo presadil po prvý raz, zvyšných 6 gólov dal ešte v drese Chicaga, odkiaľ v januári putoval práve ku "kojotom". "Páči sa mi spôsob, akým mužstvo trénuje, a pozdáva sa mi, ako sa prezentuje v zápase. Začali sme konečne dosahovať výsledky," uviedol pre nhl.com tréner Arizony Rick Tocchet.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára dvakrát asistoval a Bruins triumfovali na vlastnom ľade nad Pittsburghom Penguins 8:4. Slovenský obranca má v ročníku na konte trinásť asistencií. Tri góly "medveďov" strelil český útočník David Krejčí, bol to pre neho štvrtý hetrik v profilige.

V nepresvedčivých výsledkoch pokračuje Chicago, ktoré tentoraz utrpelo debakel 2:7 v San Jose. Slovenský útočník hostí Tomáš Jurčo bol na ľade vyše 15 minút a na bránku súpera vyslal dve strely.

Tampa Bay zvíťazila v Dallase 5:4 po predĺžení, v jej drese strelil premiérový gól v profilige Anthony Cirelli. "Je to neuveriteľný pocit. Tento okamih si zapamätám do konca života," uviedol Cirelli.

Los Angeles Kings prehrávali doma po prvej tretine s Columbusom 0:2, potom však otočili skóre a triumfovali 5:2. Dosiahli tretiu výhru za sebou.

NHL - výsledky:

Boston - Pittsburgh 8:4 /za domácich CHÁRA 0+2/

Philadelphia - Carolina 1:4

Florida - New Jersey 3:2

Dallas - Tampa Bay 4:5 pp

Arizona - Minnesota 5:3
/za domácich PÁNIK 1+0/

Edmonton - Nashville 2:4

San Jose - Chicago 7:2

Los Angeles - Columbus 5:2