Main Content

Žilina sa posilnila o dvojičku Škriniara z úspešnej 21-ky

štvrtok, 1. marec 2018 07:51 | Autor: TASR

Branislav Niňaj
Branislav Niňaj | zdroj: TASR

Žilina 28. februára (TASR) - Slovenský futbalový majster MŠK Žilina v posledný prestupový deň zimného obdobia posilnil zadné rady, vedenie "šošonov" sa dohodlo na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny s následnou opciou na trvalý prestup s 23-ročným stopérom Branislavom Niňajom.

Kmeňový hráč belgického KSC Lokeren v tejto sezóne hosťoval v tureckom Osmanlispore.

Bývalý člen úspešnej reprezentácie SR 21 trénera Pavla Hapala, ktorý spolu s Milanom Škriniarom na minuloročnom ME do 21 rokov v Poľsku zastával stopérsku pozíciu Slovákov, sa vracia do Fortuna ligy po dvojročnom pôsobení v belgickej Jupiler League, kde za Lokeren odohral spolu 40 zápasov.

"Celé sa to zrealizovalo v priebehu posledných dvoch dní, samozrejme, som za to veľmi rád," povedal pre oficiálny web majstra Niňaj. "Situácia v Osmanlispore sa nevyvinula podľa mojich predstáv, preto ma potešil záujem Žiliny. Je to úplne čerstvé, preto je mi ťažko hovoriť o cieľoch a ambíciách. Určite však chcem vyhrávať vždy ten najbližší zápas, to je ten najpodstatnejší cieľ," dodal futbalista, ktorý už má na svojom konte dva majstrovské tituly vo Fortuna lige. "Poznám v kabíne veľa chalanov, najviac samozrejme Jara Mihalíka, Maťa Králika a ďalších chalanov z „dvadsaťjednotky", s ktorými som bol v reprezentácii. Určite sa teším nielen na nich, ale verím, že ma znova bude baviť futbal a zažijeme úspešný polrok. Momentálne teda beriem tento krok, návrat na Slovensko pozitívne," dodal rodák z Bratislavy.

"V obrannej formácii potrebujeme zvýšiť konkurenčné prostredie. Braňo je hráč, ktorý spĺňa naše kritériá, má bohaté skúsenosti z mládežníckych reprezentácií, zo zahraničia a úspešne reprezentoval Slovensko aj na ME 21 v Poľsku v minulom roku. I keď mu posledný angažmán v Turecku nevyšiel podľa predstáv, myslíme si, že do našej obrany môže priniesť skúsenosť, kvalitu a väčší dôraz a celkovú organizáciu defenzívnej činnosti mužstva. Pracovali sme na tom intenzívne dlhšie obdobie, vytypovali sme si ho a sme radi, že sme ho dotiahli na hosťovanie s opciou na permanentný transfer," povedal športový manažér MŠK Karol Belaník.