Main Content

PL FOCUS 23: TAJNÁ POŠTA ODHALENÁ!

utorok, 27. február 2018 15:54 | Autor: Martin Gregor

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Do konca veľkého Zápasu týždňa na Old Trafford ostáva 10 minút. Mourinho posiela na trávnik Baillyho a spolu s ním aj malý papierik pre muža zápasu Matiča. Srb sa pousmeje a pokračuje v top výkone, aby United dotiahli prestížny duel do víťazného konca.

„You have 3 days off“, alebo „Máš 3 dni voľno“, bol ten magický odkaz, ktorý nedal fanúšikom i novinárom spávať. Portugalský manažér tak potvrdil svojský zmysel pre humor a Conte sa opätovne presvedčil, ako mu Matič chýba v kabíne i na trávniku…

Za 36,9 milióna libier je Mohammed Salah kúpou sezóny. Bez debaty. Egypťan dal svoj 23. ligový gól sezóny a vo veku 26 rokov ho pravdepodobne čaká úspešná budúcnosť. Či to bude na Anfielde je otázne. Real Madrid čaká v lete prestupové zemetrasenie a Mo by mohol zamieriť do Španielska. Bude výhovorkou Afričana lepšie počasie ?

Prvá trofej sezóny a prvá pre Guardiolu v službách Citizens. Carabao Cup nie je názov hodný Anglického ligového pohára, ale sponzorské peniaze z Thajska majú na Ostrovoch väčšiu váhu. Vo Wembley to bola jednoznačná záležitosť Sky Blues, ktorí dokonale vyzliekli The Gunners.

Do Wengerovej mozaiky úspechov chýbajú iba dva elementy, ale asi to tak aj zostane. FA Cup vyhral rekordných 7-krát, ale Ligový pohár mu napriek trom finálovým účastiam nie je súdený…

Či za to bude odsúdený už v lete, uvidíme o pár mesiacov. Zoznam adeptov čakateľov na luxusnú manažérsku stoličku na Emirates je pestrý: Ancelotti, Tuchel, Low, Simeone, Vieira, Allegri, Howe, Enrique, Sarri, Conte, či ikonický Henry. 21 sezón patrí „Profesorovi“, ktorý sa na dôchodok ešte necíti…

Arsenal bude mať šancu na reparát. Malú. Vo štvrtok privíta v dohrávke ManCity aj v priamom prenose na DIGI Sport 1 od 21: 00.

Ale mimoriadne štedrá víkendová ponuka pokračuje „Super Nedeľou“ a ďalším atraktívnym súbojom Sky Blues proti The Blues. Zahrejte sa anglickým futbalom top kvality a sledujte duel Manchester City – Chelsea FC na DIGI Sport 1!

ZÁKROKY 28. KOLA

Loris Karius bol oporou Liverpoolu proti West Hamu, zásluhu na vysokej výhre Brightonu mal aj brankár Mathew Ryan, Nick Pope opäť dokázal, prečo je jednotkou v bránke Burnley, Jack Butland ustál kanonádu Leicestru, Wayne Hennessey držal v hre o body Crystal Palace proti Tottenhamu a ani skvelý zákrok Bena Fostera nezabránil ďalšej prehre West Bromu.

GÓLY 28. KOLA

Mohamed Salah opäť predviedol svoju famóznu streleckú formu, Adam Smith nedal šancu na zákrok Martinovi Dúbravkovi, Xherdan Shaqiri znova dokázal, že spoza šestnástky to vie, Troy Deeney nekompromisne zariadil porážku Evertonu, Anthony Konckaert prispel k výprasku Swansea a Romelu Lukaku dokonale zúžitkoval svoje fyzické parametre.

MOMENT 28. KOLA: SALAH PREPISOVAL HISTÓRIU

Egyptský kanonier je v skvelej forme, vďaka čomu sa stal vôbec prvým hráčom v histórii Premier League, ktorý v jednej sezóne nastrieľal 20 gólov ľavou nohou.

HRÁČ 28. KOLA: DWIGHT GAYLE (NEWCASTLE UNITED)

Po neúplnom 28. kole, vo štvrtok nás čaká ešte dohrávka Arsenalu s Manchestrom City, sa na toto označenie núkalo viacero hráčov. Emre Can a Mohamed Salah prispeli k výhre Liverpoolu zhodne gólom a asistenciou a rovnakú bilanciu dosiahlo aj ofenzívne kladivo Manchestru United Romelu Lukaku.

Útočník Glenn Murray zariadil jasné víťazstvo Brightonu nad Swansea dvoma gólmi a dva zásahy si pripísal aj zakončovateľ Newcastlu Dwight Gayle. A práve jeho sme nakoniec vybrali pre označenie Hráč kola. V 77. minúte, keď odchádzal z ihriska, zverenci Rafu Beníteza viedli vďaka jeho zásahom 2:0, po záverečnom hvizde však musel byť sklamaný rovnako ako jeho spoluhráči, keďže Bournemouthu sa podarilo vyrovnať na 2:2.

SUMÁR 28. KOLA