Main Content

Škriniar je najlepším strelcom Serie A medzi obrancami. V Interi chce zostať

nedeľa, 25. február 2018 13:42 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Miláno 25. februára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar prispel v sobotňajšom zápase 26. kola talianskej Serie A gólom k triumfu Interu Miláno nad Beneventom (2:0) a so štyrmi presnými zásahmi je už najlepší strelec súťaže medzi obrancami.

V 66. minúte po rohovom kope presnou hlavičkou otvoril skóre, triumf "nerazzurri" poistil o tri minúty neskôr jeho kolega zo stopérskej dvojice Andrea Ranocchia.

"Bol to náročný zápas. Nepodali sme možno veľkolepý výkon, no po druhom góle sme už hrali lepšie. Ranocchia a ja musíme pokračovať v takejto hre, dva góly by mohli vykompenzovať náš výkon v predošlom dueli s Janovom," povedal Škriniar pre oficiálny klubový web. "Veľmi sa teším z gólu Ranocchiu. Je to skvelý človek a top futbalista, zaslúži si ho."

Pre Inter to boli tvrdo vybojované body. Svoju hru upokojili domáci až po druhom strelenom góle, súper prestal hrýzť po vylúčení Violu v 81. minúte. Vďaka víťazstvu sa Inter posunul na tretie miesto tabuľky pred AS Rím. "Proti Beneventu to bolo ťažké stretnutie. Súper podal kompaktný výkon, hral sebaisto. My musíme zlepšiť našu hru, častejšie držať loptu na kopačkách a viac sa presadzovať v ofenzíve. Tento výsledok je dôležitý pred nadchádzajúcim derby s AC Miláno, zdvihne nám to sebavedomie," poznamenal slovenský obranca.

Jeho meno médiá často skloňujú v súvislosti so záujmom špičkových európskych veľkoklubov. Škriniar však zdôraznil, že v Interi sa cíti spokojný. "Prestupový trh? Ja tu chcem zostať. Som v tomto klube šťastný. Plne sa sústredíme iba na blížiace sa derby," dodal.