Main Content

Grabner mení dres. Rangers a New Jersey urobili historický trejd

piatok, 23. február 2018 08:49 | Autor: TASR

Michael Grabner
Michael Grabner | zdroj: TASR

New York 23. februára (TASR) - Kariéra rakúskeho hokejistu Michaela Grabnera bude pokračovať v New Jersey.

Devils ho získali z konkurenčného New Yorku Rangers výmenou za obrancu Igora Rykova a voľbu v 2. kole tohtoročného draftu NHL. Je to historicky prvý trejd medzi týmito dvoma klubmi.

Newyorskí rivali dosiaľ medzi sebou "neobchodovali", no teraz si výmenou vzájomne pomohli. Rangers ňou odštartovali avizovanú prestavbu kádra a získali želaný draftový výber a talentovaného hráča.

Devils zasa hľadali hokejistu, ktorý im pomôže vystužiť útok pred záverom sezóny. Grabner by mal dodať ofenzíve "diablov" potrebnú rýchlosť, 30-ročný krídelník má navyše nos na góly, v 59 zápasoch prebiehajúceho ročníka ich strelil 25 a pridal k nim šesť asistencií. Skúsený Rakúšan počas deviatich rokov v profilige obliekal aj dresy Toronta, NY Islanders a Vancouveru, svoje kariérne maximum dosiahol v sezóne 2010/2011, keď ako "ostrovan" zaznamenal 34 gólov a 52 bodov v 76 dueloch. Po tejto sezóne mu vyprší dvojročná zmluva v celkovej hodnote 3,3 milióna dolárov a ak nepodpíše novú, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťročného Rykova si vybrali Devils v drafte pred dvoma rokmi, na svoj debut v NHL zatiaľ ešte čaká. V tomto ročníku nastupoval v KHL za SKA Petrohrad a vo Vyššej lige za SKA-Neva Petrohrad.