Main Content

Absurdná dohoda medzi Monakom a PSG: Táto klauzula zmenila Mbappého hosťovanie na prestup

streda, 21. február 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Klazula, ktorá rozhodla o tom, že sa hosťovanie Kyliana Mbappého z AS Monako v Paríži Saint-Germain zmení na prestup, je skutočne absurdná.

Odchod útočníka Kyliana Mbappého z AS Monako do Parížu Saint-Germain bol jednou z udalostí prestupového leta 2017. Kvôli finančnému fair-play, ale mladý Francúz neodišiel do Parku Princov na trvalý prestup, ale na hosťovanie s opciou.

Práve opcia, ktorá bola v kontrakte jedného z najväčších talentov súčasného futbalu, vyráža dych svojou absurditou. Verejnosti bolo jasné, že hosťovanie je v tomto prípade iba zásterkou, aby dohoda mohla byť uzavretá.

„Paríž Saint-Germain nezaplatil Monaku 166 miliónov libier v lete, ale túto čiastku musí zaplatiť až teraz, keď je matematicky jasné, že PSG v tejto sezóne nezostúpi z francúzskej Ligue 1,“ uvádza britský denník ​Mail. Hosťovanie sa teda zmení na trvalý prestup.

Ak by Parížania zostúpili, PSG by reálne nemuselo Kniežatám zaplatiť za Mbappého ani cent. Samozrejme, takýto scenár bol nereálny. Hráč sa v Paríži udomácnil, darí sa mu herne aj strelecky a PSG je momentálne najväčším favoritom na titul.