Main Content

Celkové hodnotenie slovenských hokejistov na ZOH 2018

utorok, 20. február 2018 11:48 | Autor: Filip Chudý

Celkové hodnotenie Slovákov na ZOH 2018
Celkové hodnotenie Slovákov na ZOH 2018 | zdroj: TASR

Už v osemfinále skončila krátka púť našej reprezentácie na ZOH v Pjongčangu. Ako si na olympijskom turnaji počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Branislav Konrád (6,5) – Vychytal naše jediné víťazstvo proti Rusom, lenže proti Slovincom sa mu to nepodarilo, čím sa negoval náš dobrý vstup do turnaja. Patril medzi to najlepšie v našom drese, na turnaji medzi brankármi do priemeru.

Ján Laco (6) – Mal viaceré výborné zákroky, ale tiež nechytil všetko, čo mal. Jeden z jeho menej vydarených turnajov, možno dokonca najhorší. Lenže aj tak patril medzi našich najlepších.

Ivan Baranka (4,5) – Turnaj mu nevyšiel. Nielenže mal dve mínusky (najhoršie z našich obrancov), ale celkovo nepôsobil presvedčivo, pritom to bol náš najvyťaženejší hráč. Čakali sme oveľa viac.

Michal Čajkovský (6) – Vystriedal famózne veci s úplnými hlúposťami, ktoré znížili jeho celkový prejav. Mal veľkú ochotu, za čo bol odmenený dvoma pluskami. Bolo na ňom vidieť, že hrá dobrú ligu, preto stíhal tempo. Pre zaujímavosť, mal z našich hráčov suverénne najviac striel na bránu (12).

Peter Čerešňák (5,5) – Treba ho hodnotiť z dvoch pohľadov. V ofenzíve to bolo v poriadku, veď bol náš najproduktívnejší hráč (2+2), no v obrannom pásme sa často hľadal, pričom sa ani nenašiel.

Marek Ďaloga (6) – Nakorčuľoval toho za dvoch, v tomto smere je svetový. V defenzíve ale mal občas problémy, keďže nie je dôrazný.

Dominik Graňák (5,5) –  V ofenzíve mal výborné čísla (0+4), ale v defenzíve už nie je tak spoľahlivý, ako býval. Asi nie je náhoda, že už nie je v KHL.

Juraj Mikuš (bez známky) – Kvôli chorobe hral len jeden zápas, preto bez známky.

Tomáš Starosta (4,5) – Skúsenosti boli na ňom viditeľné, preto hral dobre pozične. Lenže už nestíha, čo je logické kvôli veku a tomu, že už hrá len v našej extralige.

Juraj Valach (bez známky) – Náš náhradný obranca, ktorý išiel na ľad len vtedy, keď si ostatní potrebovali oddýchnuť. Nastúpil síce v troch dueloch, ale hral len necelých 23 minút, čiže nehodnotíme.

Martin Bakoš (5) – Turnaj začal dobre, postupne sa ale strácal, pritom bol náš najvyťaženejší útočník. Bilancia 1+1 a dve plusky sú na popredné krídlo málo, lenže medzi našimi útočníkmi veľmi veľa.

Miloš Bubela (5,5) – Jedno z mála našich pozitív, hoci má čo zlepšovať. Hral obstojne smerom dopredu aj dozadu. Nebál sa vystreliť a hrať. Patrí mu reprezentačná budúcnosť.

Lukáš Cingel (3,5) – Snažil sa dodržiavať systémové veci, hlavne v obrannom pásme to bolo slušné, lenže je útočník, pričom ten musí mať body. A tým nemyslíme mínusový bod v štatistike plus/mínus. Vystrelil len raz na bránu.

Marcel Haščák (4) – Mal dostatok minút na ľade, aj preto je 1+1 veľmi málo. Krídelník popredného útoku musí byť ťahúň, to Haščák nebol. Navyše mal problém s prechodom cez stredné pásmo, no v tom nebol sám.

Marek Hovorka (3,5) – Začal turnaj ako trinásty útočník, pričom sa nakoniec prepracoval do akejsi „elitnej“ formácie. Ale to bolo skôr tým, že iným sa nedarilo. Je pekné byť top extraligový hráč, lenže medzinárodný ľad je o inom. Dve mínusky niečo naznačujú.

Michal Krištof (4) – Najproduktívnejší hráč našej súťaže ukázal šikovnosť a naznačil potenciál. Ale keďže „kužele“, ktoré svojimi kľučkami chcel na olympiáde obísť, sa mu na rozdiel od extraligy aj hýbali, bolo z toho 0+0, kým doma má viac ako bod na zápas.

Andrej Kudrna (4,5) – Dostal málo priestoru, hlavne ak si uvedomíme, kto a s akými výkonmi mal prednosť. Vie hrať síce oveľa lepšie, ale patrí medzi päť našich útočníkov, čo dali aspoň gól.

Patrik Lamper (5,5) – V úvode turnaja sa bola radosť naňho pozerať, lenže potom mu došla para. Škoda, že nemal odohraných viac zápasov v KHL, potom by vydržal viac, keďže by bol zvyknutý na vyššie tempo. V každom prípade, ak bude hrať lepšiu súťaž, môže byť časom veľkým prínosom.

Tomáš Marcinko (3,5) – Druhá olympiáda preňho dopadla lepšie, ale výkonmi bol v šedi hlbokého (pod)priemeru. Buly mal zlé, mínusku pridal tiež, iba jedna strela na bránu, čas na ľade veľmi nevyužil.

Ladislav Nagy (3) – Kedysi to bol veľký hráč, no asi nie je náhoda, že postupne klubovo upadal. Dostal pozíciu prvého krídla, no žiaľ na nej vyhorel. Viac ho vidieť bolo aspoň v poslednom zápase, v ktorom si pripísal svoju jedinú asistenciu. Ďakujeme za všetko, ale už stačilo.

Peter Ölvecký (4) – Striedal dobré momenty s horšími. Začal výborne proti Rusom, v osemfinále ho už ale pomaly ani nebolo vidieť. Má určite na viac. Alebo mal kedysi na viac?

Matej Paulovič (3,5) – Najlepší strelec našej extraligy a v Pjongčangu za svoje tri zápasy nevystrelil ani na bránu, čo snáď nepotrebuje komentár. Potenciál bez pochýb má, ale olympiáda bola preňho ešte príliš veľké sústo.

Matúš Sukeľ (bez známky) – Jeden zápas, jedna mínuska, bez známky. Ale aj vďaka účasti sa dá isto lepšia zmluva vybaviť.

Tomáš Surový (4) – Ani Surový už nemal dostať pozvánku, proste medzinárodnému ľadu už nestíha, ale bojoval statočne. Pozitívom boli vhadzovania, aspoň on sa zo Slovákov dostal na úspešnosť 50 %. Samozrejme, pozitívum spomedzi našich hráčov, na turnaji iba priemer.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon