Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovenska s USA

utorok, 20. február 2018 07:15 | Autor: TASR

Hlasy po zápase s USA
Hlasy po zápase s USA | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti nepostúpili do štvrťfinále olympijského hokejového turnaja, keď v osemfinále podľahli hokejistom USA vysoko 5:1. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Tomáš Surový, kapitán SR: "Sme sklamaní, že po tých Sľubných výkonoch v skupine sme neodohrali zápas, ktorý by nám dal šancu na postup do štvrťfinále. Za stavu 0:3 sa to už ťažko doťahuje, mali sme si to postrážiť, proti takému mužstvu ako USA sa to ťažko doháňa. V tretej tretine sme nedokázali znížiť na rozdiel jedného gólu, naopak, oni zase odskočili na tri. Nie je dobré, keď dostaneme toľko gólov v oslabení, alebo sa oni po oslabeniach dostanú na koňa. V presilovke na začiatku tretej tretiny sme mali dať kontaktný gól, ale nepodarilo sa. Ale nebolo to len o vylúčeniach, prehrali sme to ako tím. Mali sme dať viac gólov, proti Rusku či Slovinsku sme strelili len dva, s tým sa dlhodobo ťažko vyhráva. Najmä my útočníci sme tam na to, aby sme dávali góly."

Ján Laco, brankár SR: "Myslím si, že zasa rozhodli presilové hry. V takýchto zápasoch si musíme udržať emócie a hrať celých 60 minút. Vo veľkých dueloch takýto výkon nestačí. Dalo sa ich ustrážiť lepšie. Niečo sme chceli urobiť inak, niečo sme podcenili a Američania to využili."

Marek Ďaloga, obranca SR: "Hovorili sme si, že sa musíme vyvarovať vylúčení, ale nedarí sa nám to. Tretí zápas a stále to bolo to isté. Aj ja som mal šance a nedal som, bez gólov sa nedá vyhrávať. Američania nám ukázali, ako sa majú premieňať šance. Zápas to bol celkom vyrovnaný, no oni dali góly a my nie."

Vladimír Országh, asistent trénera SR: "Cítime určite sklamanie. Bol to zápas o všetko, prvá tretina bola z našej strany veľmi solídna, škoda oslabení. Prišlo zopár chýb, Američania nás prečíslili v našom obrannom pásme a inkasovali sme. V závere sme museli otvoriť hru a rezultovalo to vo víťazstvo USA 5:1. Veľa chalanov dostalo na tomto turnaji šancu pričuchnúť si k veľkému medzinárodnému hokeju, je to pre nich krok dopredu, hanbu sme si určite neurobili. Chýbala nám taká väčšia zarputilosť a agresivita pred súperovou bránkou, vôľa ísť do bránky a dať škaredé góly."

Craig Ramsay, tréner SR: "Výška skóre nezobrazuje celkom našu hru, nemyslím si, že nás Američania mali zdolať takým rozdielom. Urobili sme kľúčové chyby, potom sme sa snažili robiť veci, ktoré by ste normálne neurobili. Spravili sme nejaké zmeny, išli sme do rizika. Strelili sme gól v presilovke, ktorým sme znížili na 1:3 a skutočne som cítil, že máme šancu so zápasom niečo spraviť. No USA hrali extrémne dobre, výborne si pokrývali priestor pred svojou bránkou a my sme naše šance nevyužili. Bolo náročné to doťahovať."

Článok budeme aktualizovať