Main Content

Hirscher vyhral obrovský slalom, Andreas Žampa nedokončil 2. kolo

nedeľa, 18. február 2018 07:41 | Autor: TASR

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher | zdroj: TASR

Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher získal druhú zlatú medailu na ZOH v Pjongčangu, keď po kombinácii vyhral aj nedeľňajší obrovský slalom. Striebro si najrýchlejšou jazdou v 2. kole vybojoval Nór Henrik Kristoffersen, bronz si odnesie domov Francúz Alexis Pinturault.

Slovenský reprezentant Andreas Žampa po sľubnom 18. mieste v 1. kole svoju druhú jazdu nedokončil. Jeho brat Adam figuroval po odjazdení prvej štyridsaťpäťky na 25. pozícii. Na jazdu v 2. kole ešte čakal ďalší Slovák Matej Falat.

Dvadsaťosemročný Hirscher si vytvoril výbornú pozíciu na triumf už v prvom kole, keď zajazdil najrýchlejší čas a druhému Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi nadelil 0,63 s. V druhom kole bol od neho rýchlejší o štyri stotiny len Kristoffersen.

Striebornému Nórovi nevyšla úvodná jazda, keď obsadil až desiatu priečku s mankom 1,31 s na Hirschera, no v druhej predviedol vynikajúci výkon a nakoniec si vybojoval druhú najcennejšiu medailu. Nezdolal ho ani Pinturault, ktorý sa tak zosunul z druhej na tretiu pozíciu.

Andreas Žampa vyrazil na trať s cieľom ešte si vylepšiť svoju 18. priečku po 1. kole. Útočil na čas vtedy vedúceho Američana Ryana Cochrana-Siegleho, no svoju agresívnu jazda nakoniec nedokončil. Cochran-Siegle skončil nakoniec na 11. mieste.

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o 3.-5. odsek.

/vyslaní redaktori TASR ak a ph/ ny jp