Main Content

Tip na konečné poradie Fortuna ligy: Kam pôjde titul a kto vypadne?

piatok, 16. február 2018 15:56 | Autor: Filip Chudý

Už cez víkend sa začína jarná časť Fortuna ligy, ktorá sa bude hrať v novom formáte. Skúsili sme odhadnúť, ako bude vyzerať tabuľka na konci súťaže, pričom sme to porovnali aj s predsezónnym odhadom.

1. FC Tatran Prešov

1. FC Tatran Prešov
1. FC Tatran Prešov | zdroj: TASR

Náš predsezónny tip: 11. miesto

Napísali sme:Prešov sa pred rokom vrátil do najvyššej súťaže, kam historicky patrí, ale nebyť Myjavy, bola by to krátka anabáza. ,Koňareʻ totiž boli najhorší na jeseň a najmenej bodov získali aj v jarnej tabuľke. Klub má síce bohaté skúsenosti z najvyššej súťaže, ale jeho káder ich nemal žiadne, čo sa prejavilo. Teraz už má jednoročné, no samotní východniari si uvedomujú, že to by nestačilo, preto sa snažia aj posilniť, čo pred rokom neurobili. Nevýhodou bude to, že nebudú hrať v domácom prostredí, ale v Poprade.“

Urobili v Prešove počas zimnej prestávky všetko pre vypadnutie? Jar ukáže, ale minimálne sa o to vo veľkom „snažili“! Tatran po návrate do najvyššej súťaže negatívne zaujal už toľkými omylmi, že je to skôr do plaču, ako môže takto klub na Slovensku fungovať. Proti východniarom hrá snáď všetko, čiže jedinou vecou, ktorá im hrá do karát pomaly iba tá, že ich verejnosť odpisuje. No to by sa najprv museli v kabíne na to zdravo nasrdiť, aby to malo účinok. Tatran má otázniky okolo kádra, realizačného tímu, vedenia, štadióna... Možno by mu aj vypadnutie prospelo, hoci Galis na telefóne, čo je najnovší výmysel z klubovej dielne, bude asi proti.