Main Content

Alexis Sanchez: Byť profesionálny futbalista je ťažšie, ako sa zdá

pondelok, 12. február 2018 09:53 | Autor: Jakub Vaverka

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Byť profesionálnym futbalistom nie je taká prechádzka ružovou záhradou, ako by sa mohlo zdať. Myslí si to Alexis Sanchez, ofenzívna hviezda Manchestru United.

Zimný nováčik v drese Manchestru United Alexis Sanchez v interview prehovoril o tom, že byť profesionálnym futbalistom nie je iba prechádzkou ružovou záhradou. „Môže mať to dať luxusný život, ale ľudia nevidia, čo je za oponou,“ začal Čiľan pre ​Sky Sports.

„Prináša to so tebou to, že neuvidíte svoju rodinu, zmeškáte narodeniny svojej matky. Niektorí hráči sú tak sústredení, že zmeškajú narodenie svojich detí,“ prezrádza bývalý futbalista FC Barcelona či Arsenalu Londýn.

„Po zápase môžete plakať, hlavne ak prehráte finále. Je to súčasť futbalu. V roku 2009, po tom, čo Barcelona vypadla s Chelsea v semifinále Ligy majstrov som videl v šatni plakať Lionela Messiho. Je to preto, že hráči od seba požadujú príliš veľa. Ľudia to nevidia,“ pokračuje Čiľan.

„Niekedy ľudia povedia veci typu, že ste sa zmenili. Kúpite si nové auto a oni povedia, že sa chválite. Časom som sa naučil veľmi veľa a skúsenosť ma zmenila. Nemôžete sa zavďačiť každému na svete,“ myslí si Sanchez.

„Vždy sa nájde niekto, kto bude nahnevaný. Z hrania futbalu som sa naučil naozaj veľa. Milujem futbal a to je to, čo robím. Užívam si moju prácu a snažím sa byť šťastný,“ zakončila ofenzívna akvizícia Manchestru United.