Main Content

Škriniar naznačil budúcnosť: Uvidí sa s Lobotkom v Reale Madrid či Barcelone?

pondelok, 12. február 2018 10:01 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar, Stanislav Lobotka
Milan Škriniar, Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Sumu medzi 60 až 65 miliónmi eur ponúkal počas zimného prestupového termínu jeden veľkoklub za služby Milana Škriniara. Jeho agent Karol Csontó odmietol špecifikovať o aké mužstvo išlo, no je zrejme, že podobné ponuky za oporu Interu Miláno prídu aj počas leta.

Milan Škriniar, ktorý sa raketovo udomácnil v základnej zostave Interu Miláno, sa stal mimoriadne žiadaným hráčom na prestupovom trhu. Jeho výkony podrobne sledujú zástupcovia Realu Madrid, Barcelony i oboch manchesterských klubov a začína byť pravdepodobné, že Inter Miláno v lete jednoducho nebude mať možnosť zabrániť jeho prestupu.

Kým 23-ročný rodák zo Žiaru nad Hronom zimný transfer odmietal, zdá sa, že vidina možnosti obliekať dres Barcelony či Realu Madrid ho láka čoraz viac. V rozhovore pre Denník Šport povedal na margo zimných prestupových šumov: ,,Pre seba som si vravel, že keď ma klub nepustí, rád ostanem, a keď ma bude chcieť uvoľniť, pôjdem. Keď ho však Inter napokon nepredal, uznal, že sa tomu potešil.

Slovenský reprezentant letný odchod z Talianska ale nevylučuje. Na otázku, ktorý klub ho zo spomínanej štvorice (Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United) láka najviac, nevedel jednoznačne odpovedať. „Skutočne neviem... Najväčšie lákadlá sú Real a Barcelona, ale aj manchesterské kluby sú top.

Dôležité preňho je, aby v novom klube pravidelne hrával. ,,Keby som bol piaty stopér zohrievajúci lavičku a mal by som perspektívu hrať len v pohári s treťoligistom, nikam by som nešiel,“ poznamenal.

Spoluhráčom Milana Škriniara sa počas zimy mohol stať Stanislav Lobotka, ktorého dobré pozná z reprezentácie. Milan prezradil, že sa ho na Lobotku pýtal aj tréner Spalletti, pričom poznamenal, že Lobotkov prestup do Interu pravdepodobne stroskotal na financiách.  ,,Ja som mu (Lobotkovi) však aj tak povedal, že v lete pôjde do Barcelony alebo do Realu. Tam ho vidím ja.“

Nuž a na otázku, či sa Lobotka s Škriniar stanú klubovými spoluhráčmi práve v Reale Madrid alebo Barcelone, odpovedal so smiechom: ,,To by bolo najlepšie”.

23-ročný obranca následne skromne dodal, že keď hrával v Žiline a Lobotka v Trenčíne, nikdy by ich nenapadlo, že sa raz budú baviť o takýchto veciach. ,,Kiež by to – možno už v lete – bola naozaj pravda,” dodal.