Main Content

Ospevovaný Dúbravka: Chvália ho Benitéz, Shearer i fanúšikovia Newcastle

pondelok, 12. február 2018 09:37 | Autor: Martin Gregor

Benitez, Dubravka, Shearer
Benitez, Dubravka, Shearer | zdroj: TASR, YouTube

Fantastický debut v Premier League má za sebou slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka. Čerstvá posila Newcastle United doviedla svoj tím čistým kontom k nečakanému víťazstvu nad favorizovaným Manchestrom United.

29-ročný rodák zo Žiliny sa stal okamžite miláčikom fanúšikov Strák, ktorí zatiaľ veľa radosti v tejto sezóne nemali. Newcastle bojuje o záchranu, veď po víťazstve nad Manchestrom United má stále len dvojbodový náskok pred Southamptonom na 18. priečke. Práve Dúbravka, ktorý prišiel do Newcastle na hosťovanie v posledný deň prestupového obdobia zo Sparty Praha za 50 miliónov českých korún (2 milióny eur), je jedným z hráčov, od ktorých sa očakáva, že pomôže v náročnom boji o udržanie sa medzi anglickou elitou.

Prvý zápas vyšiel slovenskému brankárovi na jednotku. Po bezchybnom výkone a udržaní si čistého štítu proti jednému z najslávnejších klubov na svete, sa naňho valí lavína pochvál nielen zo strany fanúšikov.

Skúsený španielsky kormidelník Rafael Benitéz po zápase neváhal Dúbravku vychváliť: ,,Dnes ak by si kúpil tiket v lotérii tak vyhrá. Bol pokojný a dodal tímu dôveru,” povedal po cennom víťazstve, no dodal, že všetci hráči Strák hrali dobre a nebolo by fér vyzdvihovať len brankára.

Náš reprezentant si rýchlo získal srdcia fanúšikov. Na štadióne bolo už počas zápasu počuť chorály, počas ktorých sa spievalo meno Martin Dúbravka. Podobne to vyzeralo aj na sociálnych sieťach. Najmä Twitter zaplavili pochvalné komentáre.

,,Dúbravka je môj nový najobľúbenejší človek”, “milujem Dúbravku”, “Dúbravka je môj hrdina, môj kapitán”, "Postavte mu sochu!" či "Dúbravka boj zjavenie!" je len hŕstka z nich.

Veľkú poklonu vzdal Dúbravkovi aj Alan Shearer, najväčšia legenda Newcastle United.  ,,Úžasný debut! Obrancom dodával dôveru, stál vysoko, bol silný v súbojoch 1 na 1. Všetko, čo naňho mierilo zachytil. Jeho zákrok v poslednej minúte bol neuveriteľný. Ak je jeho cena 4 milióny libier, zaplatil to klubu naspäť už dnes,” povedal Shearer, ktorý naznačil, že Newcastle by nemal váhať s tým, či Sparte Praha zaplatí 4 milióny libier, aby sa slovenský reprezentant stal trvalým hráčom tohto klubu.