Main Content

Rick Nash prezradil, do akého klubu by rád prestúpil

nedeľa, 11. február 2018 16:48 | Autor: Dávid Lech

Jimmy Vesey a Rick Nash
Jimmy Vesey a Rick Nash | zdroj: TASR

Prestup Ricka Nasha je podľa viacerých zámorských zdrojov hotovou vecou. Kanadský kanonier prezradil, do akého klubu by rád prestúpil.

Draftová jednotka z roku 2002 patril dlhé roky medzi opory Columbusu Blue Jackets. Od sezóny 2012/2013 sa stal hráčom New Yorku Rangers, ktorý mal doviesť na samotný vrchol. Počas piatich rokov sa mu to nepodarilo a jeho šiesta sezóna na Manhattane bude zrejme aj jeho poslednou.

V lete sa mu končí kontrakt a čoraz viac sa hovorí o jeho odchode z tímu „jazdcov.“ 33-ročný krídelník je bývalým držiteľom Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca NHL, no v posledných rokoch vykazuje klesajúcu výkonnosť. V 55 stretnutiach si v tejto sezóne na konto pripísal 27 kanadských bodov za bilanciu 17+10. Pre nového zamestnávateľa by mal byť kvalitnou posilou pred blížiacimi sa náročnými súbojmi v play-off.

Dobre stavaný útočník po novom prezradil, do akého klubu by rád prestúpil. Vedeniu Rangers predstavil zoznam dvanástich klubov, do ktorých by bol ochotný prestúpiť. „Zahŕňa to tímy, o ktorých si myslím, že majú šancu na zisk Stanley Cupu a taktiež sú to miesta, o ktorých si myslím, že sú dobré pre moju rodinu,“ nechal sa počuť Nash v rozhovore pre New York Post. „A áno, ide aj o tímy z Kanady. Nevylučujem to ako možnosť,“ povedal novinárovi Larrymu Brooksovi.

V zámorských kuloároch sa najviac šepká o možnom odchode Nasha do Toronta Maple Leafs alebo Winnipegu Jets. Možnosťou je aj posilnenie Calgary Flames, ktoré čaká tuhý boj o pozíciu v play-off. Medzi záujemcov o služby Nasha ale patria aj Boston Bruins, Dallas Stars, Nashville Predators, San Jose Sharks či St. Louis Blues.