Main Content

Čepelová zvládla záskok za Rybárikovú a poslala Slovensko do vedenia 2:1

nedeľa, 11. február 2018 16:37 | Autor: TASR

Jana Čepelová
Jana Čepelová | zdroj: TASR

Slovenské tenistky vedú po úvodnej nedeľňajšej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad Ruskom 2:1.

O druhý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Jana Čepelová, ktorá po kvalitnom koncentrovanom výkone zdolala ruskú jednotku Nataliu Vichľancevovú 6:4, 6:4. Čepelová nahradila pôvodne nominovanú Magdalénu Rybárikovú. Postup Slovenska do aprílovej baráže o svetovú skupinu môže spečatiť Viktória Kužmová.

V zápase medzi Čepelovou a Vichľancevovou boli diváci od začiatku svedkami dlhých razantných výmen od základnej čiary. Obe hráčky si do stavu 4:4 s prehľadom vyhrávali svoje podanie. V deviatom geme sa Čepelová aj vďaka výbornému pohybu po dvorci dostala k prvým brejkbalom v zápase a tretí z nich premenila. V ďalšej hre prehrávala 0:30, no potom získala štyri fiftíny za sebou a prvý set sa stal jej korisťou.

Aj v druhom dejstve mala Čepelová vysoké percento prvého podania. Vichľancevová bola s pribúdajúcimi minútami čoraz nervóznejšia, čo bola voda na mlyn Slovenky. Po brejku v piatom geme Čepelová odskočila Vichľancevovej na 4:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila hneď prvý mečbal a súperke odplatila prehru z 1. kola kvalifikácie turnaja WTA v Petrohrade.

Vo fedcupovej histórii ide už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. Doposiaľ posledný raz sa oba tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom. Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili. Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

 

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:

SLOVENSKO - Rusko 2:1

Viktória Kužmová - Natalia Vichľancevová 4:6, 2:6

Magdaléna Rybáriková - Anna Kalinská 5:7, 6:3, 6:4

Jana Čepelová - Natalia Vichľancevová 6:4, 6:4