Main Content

PL FOCUS: Kto ešte netrénoval Chelsea? Hláste sa!

utorok, 6. február 2018 14:37 | Autor: Sport7 sk

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: TASR

Majster je na kolenách a Conte na odchode. V januári odohrali The Blues 10 duelov, vyhrali iba dva. Po domácom fiasku 0:3 s Bournemouthom prišla nečakaná nakladačka aj od Watfordu, takže ruský oligracha Abramovič už prevetral telefónny zoznam v mobile.

 

Conteho reč tela jasne dokumentuje krízu v kabíne. Tá sa možno začala odchodom Costu, pokračuje studenou vojnou s Luizom, trápením Moratu i klebetami o odchode Hazarda a spol.

Ikonický Anfield ponúkol infarktový záver duelu, v ktorom sa hrdinami stali Salah i Kane, ale pridali sa i rozhodcovia, ktorí mali napokon rozhodujúce slovo. Bola či nebola penalta v 95. minúte ostane vďačnou pivnou témou, ale zápas nadchol svojím tempom aj rozdielnymi polčasmi. The Reds opäť nedokázali udržať náskok a nechali vyniknúť čerstvého člena „klubu 100“, ktorému dvakrát tú istú šancu nemôžete ponúknuť. Čo by za takého strelca dali na Bernabeu v Madride….

Arsenal deklasoval Everton 5:1 a Ramsey dal gól, takže pohrebné služby i celebrity sú v pozore. Tentokrát to ale bol premiérový hetrik, takže o to viac! Mimochodom, kanonierom tlieskala v hľadisku i popová hviezda Rihanna… Rozprávkový gólový debut Aubemeyanga, tri asistencie Mchitarjana i nová zmluva pre Özila  a odchod Sanchéza vniesli na Emirates novú nádej, že druhá časť sezóny ich môže katapultovať v tabuľke vyššie. Uvidíme…

… možno už túto sobotu. Testom kvality bude ďalšie derby, ktoré púta pozornosť futbalovej Európy. Wembley čaká bitka o severný Londýn, ktorá vždy priniesla góly, karty, fauly a emócie od prvej po poslednú sekundu. V novembri vyhrali The Gunners doma 2:0, takže Spurs chystajú odvetu, lebo v tomto prestížnom zápase ide vždy o viac, ako iba o body. Tentokrát sa bude hrať doslova o 6 bodov, remíza nerieši nič. Ale poteší súperov.

Zápas týždňa Tottenham – Arsenal uvidíte v sobotu už od 13:00 na DIGI Sport 1. V Štúdiu PL privíta Marek Skáčik Karola Kisela, duelom vás bude sprevádzať Matúš Lukáč.

ZÁKROKY 26. KOLA

ManCity prekvapil remízou v Burnley, no nemuselo to skončiť len deľbou bodov, nebyť niektorých skvelých zákrokov brankára lídra PL Edersona. Aj súboj Crystal Palace s Newcastlom sa skončil remízou, k čomu prispeli tak domáci Wayne Hennessey ako aj hosťujúci Karl Darlow. Na Old Trafford sa napriek prehre blysol Jonas Lössl, v bránke WHU zas Ben Foster a nebojácnym súbojom aj Loris Karius z Liverpoolu.

GÓLY 26. KOLA

Asi nikoho neprekvapí, že náš výber najkrajších gólov kola otvárame bombou Victora Wanyamu z Tottenhamu, ktorého napodobnil aj Mario Lemina zo Southamptonu. „Benjaminovu orliu strelu“ predviedol Jozé Izquierdo z Brigtonu, nečakanú prehru Chelsea zmiernil peknou strelou spoza šestnástky Eden Hazard a dravý prienikom zahviezdil Javier Hernandez z WHU.

To, že hral na ľavej strane obrany ManCity cez nohu, sa vyplatilo Danilovi a krízu Chelsea podčiarkol svojim zásahom Daryl Janmaat z Watfordu.

MOMENT 26. KOLA: PENALTOVÉ ROZUZLENIE ZÁPASU KOLA

Súboj Liverpoolu s Tottenhamom priniesol nielen skvelé futbalové predstavenie, ale aj poriadnu drámu v závere. Domáci dvakrát viedli, no kohúti dokázali dvakrát vyrovnať. Rozhodujúci druhý zásah padol z pokutového kopu, ktorým sa Harry Kane zaradil do klubu stogólových strelcov v PL, no zároveň dokázal aj svoje pevné nervy, keďže len pár minút predtým z bieleho bodu neuspel. O tom, či sa ale táto penalta mala vôbec pískať, sa však bude špekulovať asi ešte dlho.

HRÁČ 26. KOLA: AARON RAMSEY (ARSENAL FC)

Do tejto rubriky sa pýtalo napríklad aj meno Mohameda Salaha, ktorý skóroval dvakrát a najmä pri druhom góle predviedol nielen svoju techniku, ale aj chladnokrvnosť, ako víťaza sme však vybrali nakoniec iného hráča.

Stal sa ním kanonier Aaron Ramsey, ktorý k päťgólovému výprasku Evertonu prispel hetrikom.

SUMÁR 26. KOLA